Recensie: Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

FullSizeRender (46)

Achterflap

Een meisje komt halfdood een bos uit rennen. Haar verhaal is nog gruwelijker dan de ergste nachtmerries, maar alles wat ze vertelt is waar.

Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. Er lijkt een verband te zijn. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangen-gehouden en uitgehongerd, waarna ze een duivels dilemma krijgen voorgelegd: een ander doden of zelf gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team beseffen dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat.

Niet alleen als visitekaartje, ze zijn ook moordenaars. De plaats van het misdrijf blijkt zorgvuldig uitgedacht, maar de slachtoffers lijken lukraak gekozen. En toch moet iets hen met elkaar verbinden…

Auteur

Iene Miene Mutte is de eerste thriller geschreven door M.J. Arlidge. Sommigen kennen hem wellicht als de schrijver van diverse Britse crimeseries. Een van zijn eerste bemoeienissen met de Engelse tv van met het programme Eastenders.

Mijn mening

Door dit boek laat M.J. Arlidge ons kennis maken met een nieuwe politie inspectrice namelijk Helen Grace. Een badass agente welke we terug zien op een motor, leeft alleen en heeft een nogal merkwaardige hobby. Ze houdt zich bezig met sm.

Tijdens het lezen kun je merken dan M.J. Arlidge jarenlange schrijfervaring heeft. Hij laat ons kennis maken met veel nieuwe personages, elk met hun eigen rugzakje. Het is even wennen in het begin, maar wanneer je eenmaal de smaak te pakken heeft, zorgt het aantal personages er juist voor dat de lezer zijn aandacht vasthoudt en wil verder lezen.

Op momenten lijken de personages wat afgeraffeld en lijkt er iets te missen. Maar dan blijkt dat er al een tweede deel uit is in deze reeks, Piep zei de muis. Op deze manier krijgt de lezer de kans de personages beter te leren kennen en te beleven hoe het verder gaat.

Het boek bestaat uit korte, snelle hoofdstukken, wat zorgt voor een opbouwende spanning in het boek. Continue vindt er een switch plaats tussen de diverse personages in het boek. Elk met hun eigen ellende.

De spanning wordt goed opgebouwd en heeft dan ineens een twist, waardoor alles anders lijkt. M.J. Arlidge houdt de aandacht van de lezer op scherp.

Een geslaagd thrillerdebuut.

Iene Miene Mutte

ISBN: 9789022576229. Uitgever: Boekerij. Vertaald door: Herman van der Ploeg. Aantal pagina’s: 373

 

One thought on “Recensie: Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *