Recensie: De Val – Melanie Raabe

FullSizeRender (49)

Achterflap

De beroemde schrijfster Linda Conrads is voor al haar fans en de pers een raadsel. Al elf jaar lang heeft ze haar villa aan de Starnberger See niet verlaten. Slechts een handvol mensen weet dat Linda ooit het lichaam van haar vermoorde zus heeft gevonden en de dader weg heeft zien vluchten. Deze gebeurtenis blijft haar achtervolgen in haar dromen en Linda is nooit van het trauma hersteld. De schok is dan ook groot als ze in een flits het gezicht van de moordenaar herkent in een presentator van een televisieprogramma. Maar hoe weet ze zeker of ze na al die jaren de dader nog kan identificeren? Linda besluit een val te zetten om hem tot een bekentenis te dwingen, maar wat is er die dag eigenlijk echt gebeurd? En hoe betrouwbaar zijn haar herinneringen?

Auteur

Melanie Raabe werd geboren in 1981 en woont inmiddels in Keulen. Naast schrijven, werkt Raabe als journalist, actrice, blogger en scenarioschrijver. De Val is haar debuut. De filmrechten van dit boek zijn inmiddels als verkocht.

Mijn mening

Ik mocht dit boek destijds lezen voor Hebban in ruil voor een recensie. Waarvoor uiteraard nogmaals dank.

Direct sprak de kaft me erg gaan. Lekker mysterieus en aantrekkend. Ook de achterkant van het boek wekte mijn interesse.

Het boek is geschreven in de ik vorm wat vaak zorgt dat je je verbonden voelt met de hoofdpersoon. Echter vond ik dit in dit boek niet helemaal geslaagd. Op sommige punten irriteerde ik mij zelfs aan de hoofdpersoon. Zo staan er in het boek ook een aantal tegenstrijdigheden, waaronder deze:

“Ik verlaat mijn huis niet, ik ga niet naar mijn werk, naar de bakker of naar de supermarkt, ik lees niet”, en en een paar bladzijdes verder: “Ik lees alles, antwoord ik.” Erg jammer dit soort slordigheden. Het viel mij meteen op.

Het boek is behalve een thriller, ook met name een liefdesverhaal. Gevoelens uit het verleden die heden nog doorsudderen lijken een belangrijke rol te vervullen in dit boek.

Qua spanning is het boek redelijk. Het is zeker geen enorm spannend boek, maar je wil wel graag weten hoe het verhaal nou afloopt. Naar mijn mening had het boek spannender kunnen zijn door de personages en hun motieven wat meer uit te werken. Nu zijn ze vrij oppervlakkig.

Het boek leest wel vlot weg, wat wel erg prettig is. De hoofdstukken zijn relatief kort en gemakkelijk even tussendoor te lezen.

Een redelijk debuut van Melanie Raabe

De Val

ISBN: 9789023495437. Uitgever: Cargo. Vertaald door: Sander Hoving. Aantal pagina’s: 351

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *