Voor het lezen: In seizoenen – Judith Visser

In seizoenen_140x209mm_voorplat_def_cmyk

Het is 1 mei, dus we gaan beginnen met de eerste leesclub Boek van de Maand met in mei het boek ‘In seizoenen’ van Judith Visser. Dit in samenwerking met Nakita’s Library.

We beginnen de leesclub met een ‘Voor het lezen’ topic, waarin we alles bespreken van een boek wat betrekking heeft op het voor het lezen van een boek.

Achterflap:

Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?

Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je ‘in seizoenen’ moet gaan denken? Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Voor haar zoon David is de gedachte zijn moeder te verliezen zo beangstigend dat hij bij haar intrekt. Hoe korter hun toekomst samen wordt, hoe meer een onverwerkt verleden de kop opsteekt.

FullSizeRender (53)

De Kaft

Op de kaft zien we een jong meisje welke gekleed is in een eenvoudige blouse. Zij houdt een veer voor haar ogen. Zij is geplaatst tegen een helder witte achtergrond, wat bij mij direct een vorm van rust oproept. Een soort sereniteit. Op dit moment weet ik nog niet wat de veer voor betekenis heeft in het boek. Ik hoop hier gedurende het lezen achter te komen. Ook het feit dat het een jong meisje is, terwijl op de achterflap wordt vermeld dat het gaat om een vrouw van 59 jaar, laat mij nog gissen naar het doel van het meisje. De kaft nodigt mij in ieder geval uit te lezen en te ontdekken.

FullSizeRender (52)

Auteur

Judith Visser is een van de meest gewaardeerde auteurs van Nederland. Met haar heldere schrijfstijl en sublieme post bereikte ze honderdduizenden lezers. Haar romandebuut In seizoenen is een fenomenaal boek over ouder worden, liefde en opgroeien, en over de onverbiddelijke keuze tussen vasthouden en loslaten.

Verwachtingen van het boek

Dit wordt mijn eerste boek die ik ga lezen van Judith Visser. Ik sta er dan ook totaal blanco in en laat mij verrassen. Uiteraard heb ik wel wat recensies gelezen en informatie over de schrijfster opgezocht. Dit wekt wel mijn interesse aangezien Visser ook is opgenomen in de Viva 400 en ook prijzen gewonnen heeft. Dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. En aangezien ik meestal boeken van buitenlands schrijvers lees, is het ook wel eens leuk om weer eens een boek van eigen bodem te ontdekken. Ik verwacht dat dit boek een redelijke tranentrekker gaat worden.

Ik ben ook heel benieuwd naar jullie verwachtingen. Dus lijkt het je leuk deel te nemen aan deze leesclub? Doe dan snel mee en reageer onder de diverse topics met jou mening. Lees hier van de verwachtingen van Nakita zijn.

Over een aantal dagen wordt het topic ‘Tijdens het lezen’ geopend, waarin wij dieper in zullen gaan op het boek zelf. Hou de pagina dus vooral in de gaten!

Veel plezier met het boek!

x

3 thoughts on “Voor het lezen: In seizoenen – Judith Visser

  1. Toen ik het kaft zag, schrok ik in eerste instantie….ik zag de veer nl voor een mes aan 😱 .
    De schrijfster ken ik niet, zelfs nog nooit van gehoord ( maar dat overkomt mij wel vaker 🙈).

    Het thema spreekt mij, vanwege persoonlijke redenen enorm aan….

    1. Haha als je snel kijkt zou het zo maar een mes kunnen zijn! Ik hoop dat het boek je verwachtingen waar kan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *