Books and…Time

FullSizeRender (50)

Iedereen kent het wel: we rennen van hot naar her; werken, boodschappen doen, het huishouden doen, de kinderen verzorgen, eten koken, de auto wassen, de was blijft zich opstapelen en ga zo maar door. Na een lange dag, duik je dan eindelijk op de bank met je boek..He heerlijk even tijd voor mezelf.

Maar dan, belt je moeder om de vragen hoe het gaat (super lief natuurlijk maar het gooit je plan even in de war). Geeft niks. Na het gesprek pak je jouw weggelegde boek weer op schoot. Poging twee.

Al van boven hoor je de kat hevig miauwen. En dit geluid herken je. Dit betekent een haarbal. Ieuw! Ook dat nog. Gewapend met een keukenrol loop je naar boven om het op te ruimen. Gelukkig, ook weer schoon. Weer naar beneden. Poging drie.

Dan schrik je je ineens rot van gehuil welke zich door de kamer verspreid via de babyfoon. De kleine is wakker. Je loopt naar boven. Gelukkig, alleen de speen was even zoek. Speen erin en er wordt lekker verder geslapen.

En dan eindelijk…tijd voor jezelf. Languit liggend op de bank verdiep je je in het boek wat nog klaarlag. Lekker even ontspannen. Na het lezen van wel geteld 2 hoofdstukken meldt manlief dat hij gaat slapen aangezien hij weer vroeg op moet. Je kijkt naar de klok. WAT? Is het al 24.00 uur? Oeps, morgen is het weer een werkdag, dat betekent vroeg uit de veren.

Terwijl je je uitkleed om naar bed te gaan, kijk je naar je boekenkast, die uitpuilt van de ‘nog te lezen boeken’. De moed zakt je in de schoenen; op deze manier wordt de stapel nooit kleiner.

deboekentrommel.nl

Ik denk dat veel mensen dit wel herkennen. We leven nu eenmaal in een tijdperk waarbij hollen en vliegen essentieel is geworden. Buiten het feit dat we een carrière hebben, zijn we vaak ook, vriendin, vrouw, dochter, moeder, buurvrouw en ga zo maar door. Tijd voor jezelf is ver te zoeken en voor je het weet is de dag alweer om en gaat de wekker voor de dag erna.

Ontspanning is voor elk mens belangrijk. Het laat je bijkomen en opladen voor een nieuwe dag. Voor mij is ontspanning wegdromen met een goed boek. De tijd vind ik vaak tussendoor; de kleine ligt voor het middagdutje, manlief pakt het badmomentje een keer over of iedereen in huis slaapt al.

Ik ben benieuwd hoe jullie ervoor zorgen dat je lekker kunt ontspannen, kunt lezen en zo de ‘nog te lezen stapel’ aan het verkleinen bent.

x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *