Recensie: Piep zei de muis – M.J. Arlidge

FullSizeRender (47)

Achterflap

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwd man midden in de nacht zo ver van huis?

De media hebben het over een omgekeerde Jack the Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen Grace ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet, is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens deze zaak allemaal nog te wachten staat. 

Auteur

Piep zei de muis is de tweede naar het Nederlands vertaalde thriller geschreven door M.J. Arlidge. Sommigen kennen hem wellicht als de schrijver van diverse Britse crimeseries. Een van zijn eerste bemoeienissen met de Engelse tv van met het programma Eastenders. Hij debuteerde met zijn boek Iene Miene Mutte.

Mijn mening

Na het eerste deel Iene miene mutte dendert deze schrijver door met wederom een huiveringwekkende thriller met rechercheur Helen Grace in de hoofdrol. Waar we in het eerste deel kennis maakte met Grace en haar team, en een kijkje in haar keuken mochten nemen, leren we iedereen in dit deel steeds beter kennen. Is iedereen voldoende hersteld van de klap uit de vorige moordzaak?

Net zoals in het eerste deel, maakt Arlidge wederom gebruik van snelle, korte hoofdstukken, waardoor de lezer geboeid blijft en de spanning om te snijden is. Ook het aantal personages blijft gehandhaafd. Voor sommige lezers zal dit afgeraffeld en ‘volgedouwd’ aanvoelen, maar juist door de diversiteit van hun levens, raak je verbonden met het team. Gedurende het boek raak je verwikkeld in hun leven, liefde en leed.

Bij het naderen van het einde, weet Arlidge het verhaal een verrassende wending te geven, waarvoor je als thriller lezer enkel respect kan hebben.

Op de een of andere manier doen de boeken van Arlidge denken aan sommige delen van de Rizzoli en Isles reeks van Tess Gerritsen. Met name de beschrijving van de diverse personages en de opbouw van het verhaal.

Jammer genoeg zijn er pas 2 delen naar het Nederlands vertaald, dus we zullen nog even moeten wachten op het vervolg. Maar zodra die er is, zitten we weer klaar!

Piep zei de muis

ISBN: 978902257532. Uitgever: Boekerij. Vertaald door: Mariette van Gelder. Aantal pagina’s: 382

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *