Verslag van mijn #BBreadathon

IMG_4733

Naar aanleiding van een eerder succes, heeft uitgeverij Blossom Books, de Read-a-thon opnieuw ingevoerd. Van 5 mei 2016 20.00 uur tot 8 mei 2016 20.00 uur werden er zoveel mogelijk boeken gelezen. Samen met honderden andere deelnemers was het de bedoeling dat we zoveel mogelijk tijd maken om te kunnen lezen. Het draaide niet zozeer om de hoeveelheid boeken die gelezen werden, maar om bewust de ruimte te creëren om te kunnen lezen, ook op momenten waarop we dat normaal niet doen.

Voorafgaande aan het lezen, was het mogelijk om een TBR-lijst te maken, met je voorgenomen boeken voor de read-a-thon. Dit kon je delen op diverse social media met #BBreadathon en #TBR.

Gedurende de dagen van de read-a-thon verschenen er om 10.00 uur en 17.00 uur challenges online waaraan deelgenomen kon worden. Wanneer je aan alle challenge mee deed, en dit deelde op social media, maakte je kans op een Blossom Books prijzenpakket ter waarde van 25 euro!

Elke dag was er ook een zogenoemde ‘Sprint’. Tussen 11.30 uur en 12.00 uur was het de bedoeling om zoveel mogelijk pagina’s te lezen en dit uiteraard ook weer te delen op social media.

Via diverse social media, waren er, behalve het prijzenpakket, nog andere prijzen te winnen. Wanneer je jouw leesfoto deelde op social media, maakte je kans op het vervolgboek van het boek dat je aan het lezen was. Uiteraard wanneer dit een boek betrof van Blossom Books.

De timetable was als volgt:

donderdag
20.00 uur  Ready, set, GO!

21.00 uur   CHALLENGE #1

vrijdag
10.00 uur CHALLENGE #2
11.30 uur SPRINT
17.00 uur CHALLENGE #3
19.30 uur SPRINT

zaterdag
10.00 uur CHALLENGE #4
11.30 uur SPRINT
17.00 uur CHALLENGE #5
19.30 uur SPRINT

zondag
10.00 uur CHALLENGE #6
11.30 uur SPRINT
17.00 uur SPRINT
19.30 uur EINDSPRINT

20.00 uur EINDE

Op donderdagavond was het dan eindelijk zover! De read-a-thon was begonnen. Als eerste boek had ik het boek ‘In seizoenen’ van Judith Visser uitgekozen, aangezien het op de boekentrommel ook de boek van de maand is. En iets later dan gepland, begon dan ook de eerste challenge:

#1 Wat is de zin, in het boek dat je NU aan het lezen bent, op pagina 50, de 3e regel (vanaf de punt).

In mijn geval was dit:

“David plooide zijn wenkbrauwen in een bezorgde frons.”

IMG_4732

Op vrijdag 6 mei 10.00 uur was het tijd voor de tweede challenge.

#2: Het is alweer tijd voor challenge nummer 2! Deel je meest creative foto van zoveel mogelijk boeken in alle kleuren van de regenboog.

FullSizeRender (56)

Wat vinden jullie van mijn boekenregenboog?

Kort hierop om 11.30 uur volgde de leessprint. Deze duurde 30 minuten. Het doel: Lees zoveel mogelijk pagina’s door je af te sluiten voor de rest, dus televisie en telefoon uit etc. Voor mij een lastige want 11.30 uur is de lunchtijd van mijn kleine smurf. Toch lukte het mij om tussendoor een schamele 28 pagina’s te lezen.

IMG_4739

Om 17.00 uur was de derde challenge alweer:

#3: Maak een foto van jouw boek met ‘Fancy’ bloemen. Voor mij was de keuze makkelijk. Mijn zoontje van 1,5 heeft met Pasen op de opvang een vaasje gemaakt met hierin onder andere een bloem. Deze kon ik natuurlijk niet vergeten bij deze opdracht!

IMG_4745

Op zaterdag om 10.00 uur verscheen challenge 4 alweer op social media.

#4: Handletter een quote uit het boek dat je leest.

Ik  was bezig in het boek ‘Ik zal leven’. Hierin vond ik een mooie quote.

IMG_4749

Die zaterdag betrof een super mooie dag met zomerse temperaturen. Helaas moest ik werken dus had ik niet vele tijd om te lezen. Gelukkig kon ik wel tijd maken voor alle challenges.

Om 17.00 uur was het weer tijd voor de vijfde challenge.

#5: Deel een foto van jouw leesplek. Ik was inmiddels gelukkig klaar met werken en kon dus genieten van het mooie weer. Manlief had een spontane bbq georganiseerd met mijn ouders erbij. Super gezellig natuurlijk. Uiteraard had ik ten midden daarvan mijn leesplek geclaimd.

IMG_4751

Terwijl ik zondagmorgen alweer aan het werk was, zag ik de zesde en laatste challenge online staan.

#6. De Book-a-like challenge. Vindt boeken die veel op elkaar lijken of wat gemeen hebben. Ik dacht meteen aan vijftig tinten grijs en verslaafd aan jou. Ondanks dat ze niet precies hetzelfde zijn, hebben ze veel van elkaar weg. Zeker ook gezien het genre van het boek.

IMG_4764

Helaas kon ik niet mee doen aan alle andere leessprints, aangezien ik het hele weekend moest werken. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De Read-a-thon is mij erg goed bevallen. Ik ben erachter gekomen, dat we echt vaak een drukbestaan hebben, en pleziertjes er nog wel eens bij inschieten. Op het moment dat je bewust tijd maakt voor iets wat je eigenlijk heel leuk vindt om te doen, keert de rust en ontspanning terug in je leven. Het maakt je bewuster, laat je genieten en opladen voor de volgende dag. Dit concept kun je ook eigenlijk toepassen op elke hobby die je hebt, en dat maakt, naar mijn mening, de Read-a-thon een zeer geslaagd idee. In totaal heb ik anderhalf boek kunnen lezen. Volgend jaar doe ik zeker weer mee!

x

2 thoughts on “Verslag van mijn #BBreadathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *