Books and…Fans Favorite Augustus ’16

books-1416832_960_720

Onlangs werd ik geïnspireerd door een item op een blog van een van mijn medebloggers.  Op Mustreads or Not geven ze je een kijkje in de boekenkast van een volger. Super leuk. Ook mocht ik zelf daar deel vanuit maken en mijn boekenkast showen bij hun.

Dit vond ik zo’n leuk initiatief dat het mij inspireerde om ook zoiets te doen.

Vanaf nu kunnen jullie elke maand een Fans Favorite verwachten. Elke maand zal ik een van mijn volgers benaderen of ze mee willen doen hierin. Middels een aantal vragen kun je jouw favoriete boeken delen en hopelijk ontdekken we zo steeds nieuwe titels.

Voor de eerste maand lezen we mee met Jolanda.

Vertel in het kort iets over jezelf.

Ik ben Jolanda Dijkstra- Klinkenberg. 52 jaar, getrouwd en drie volwassen kinderen, 2 zonen van 24 en 22 en 1 dochter van 20, 1 schoondochter en 1 schoonzoon. Ik werk als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Mijn man heeft een eigen agrarisch bedrijf. We wonen in het mooie Friesland. De schaatstempel Thialf ligt tegen ons land. Dat is tevens mijn andere passie: schaatsen, niet om zelf te doen maar om te kijken.

14012268_1047135175394412_1757581776_n

Ik doe veel wat met lezen te maken heeft, schrijf recensies, heb een facebook pagina op boeken gericht. Zo ook een Instagram account. En ben lid van veel leesclubs, nieuwsbrieven van uitgeverijen. Alles wat met boeken en lezen te maken heeft, heeft mijn aandacht.

Hoe is jouw passie voor boeken ontstaan?

Als kind werd het door mijn moeder het lezen met de paplepel ingegooid. Zij las ook veel. Het begon met de boeken van Pinkeltje van Dick Laan. Na Joop ter Heul van Sissy van Maxveld (moest ik lezen van mijn moeder) was ik verslaafd. En las alles wat ik voor handen kreeg en ben nooit meer opgehouden.

Wat is jouw favoriete genre?

Feelgood, historische romans, romantische thrillers en chicklits. Maar lees eigenlijk alles wel.

Wie is jouw favoriete auteur?

Heb er meerdere, maar van Nora Roberts, Kristin Hannah, Santa Montefiore, Jodi Picoult en Tamara McKinley moet ik echt alles lezen en hebben.

Wat is jouw top 3 aan favoriete boeken en waarom? 

1.  Joop Ter Heul: Mijn mooiste jeugdboek en heeft indirect het lezen tot mijn passie gemaakt. Denk dat ik het wel al 6 x gelezen heb, en nog lach ik erom.

1

2.  Nora Roberts: Mijn lieveling schrijfster, inmiddels 180 boeken van haar in bezit. Dit vond ik wel één van haar mooiste. Maar er zijn nog zoveel andere mooi van haar.

2

3.  Misschien ooit, het boek waar ik weken na het uitlezen nog van onder de indruk was. Het is ook het boek wat ik bijna iedereen verplicht om te lezen.

3

Welke boeken wil je echt nog lezen?

Boeken van J.D Robb (nora roberts), Rachel Hore, Kerstin Gier: de eindeloos verliefd trilogie, Sue Klebold – besef van een moeder.

Maar elke keer komen er andere boeken die ook gelezen moeten worden!

Mijn lijst is ook heel groot en word alleen maar nog groter.

Lijkt het je leuk om ook deel te nemen aan Fans Favorite en wil je jouw top boeken met ons delen? Stuur dan vooral een mailtje naar me:

deboekentrommel@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *