Recensie: De Verbeelding – Harlan Coben

thumbnail_FullSizeRender (7)

Korte inhoud

Voormalig special forces-pilote Maya Calloway ziet tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nanny cam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe. Maar die is twee weken eerder bruut vermoord. Verbeeldt ze het zich? Ze zou het zo graag willen, maar het kan gewoon niet waar zijn.

Voor zijn nieuwste thriller ging Harlan Coben uit van de intrigerende vraag: kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet, vooral als je dat wanhopig graag wilt? Voordat Maya de ongelooflijke waarheid aankan over haar man – en zichzelf – moet zij die vraag beantwoorden, door eindelijk de confrontatie aan te gaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden.

Auteur

Harlan Coben is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers. Hij schrijft stand-alones en thrillers over zijn vaste personage Myron Bolitar en diens familie. Coben woont in New Jersey met zijn vrouw en vier kinderen. De verbeelding is zijn 28e thriller.

Bron: Uitgeverij Boekerij

Mijn mening

Samen met Sanne van Nlboekenrecensies en Nakita van Nakita’s Library las ik dit boek als ons boek van de maand september 2016.

Harlan Coben is een van de grote namen als we het hebben over geroemde thrillerschrijvers. Mijn verwachtingen lagen dan ook best hoog voor alweer het 28e thrillerboek. De korte inhoud sprak mij direct aan. Het mysterieuze karakter in het verhaal is er een die mij trekt.

In het boek volgen we Maya, een oud piloot bij de special forces die kortgeleden haar man verloren is. Samen met haar dochtertje probeert ze haar leven weer op de rit te krijgen. Maar hoe kan het toch dat ze via de nannycam haar overleden man ziet spelen met haar dochtertje?

Als je het mij vraagt is Coben de meester van mysteries. het vage houdt me geboeid, maar ik ben me er ook van bewust dat dit wel een gevalletje is: You hate it or love it. Hoewel sommige stukjes wel wat ongeloofwaardig overkwamen, weet Coben dit goed te maken gedurende het boek. Niemand heeft het lichaam gezien? Is Maya gek aan het worden?

Coben weet de spanning prima op te bouwen en werkt hiermee de mysterie lezer goed in de hand.

star-678038_640star-678038_640star-678038_640star-678038_640

De verbeelding

ISBN: 9789022565162. Uitgeverij: Boekerij. Verschijningsjaar: 2016. Vertaald door:  Martin Jansen in de Wal. Aantal pagina’s: 384.

Benieuwd naar de meningen van Sanne van Nlboekenrecensies en Nakita van Nakita’s Library? Lees dan snel verder door op ze te klikken.

Deze week maken wij ook het nieuwe boek van de maand oktober bekend.

 

 

One thought on “Recensie: De Verbeelding – Harlan Coben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *