Books and…Fans Favorite September ’16

books-1416832_960_720

Ook de in de maand september kunnen jullie weer meelezen met de Fans Favorite. Het doel hiervan is om meer boeken te leren kennen en zo onze leeservaringen uit te breiden.

Deze maand lezen we mee met Moon Krager van de blog Mustreads or not. 

Vertel in het kort iets over jezelf.

Fans Favorite Moon

Ik ben Moon, 42 jaar en woon samen met mijn vriend Ed en onze kinderen Dennis (17 jaar ) en Barry 14 (jaar ) in het mooie Julianadorp. Daar ben ik actief als secretaris bij de dorps vereniging welke alle leuke evenementen in het dorp organiseert. Hier ben ik trots op hoe een klein dorp groot kan zijn, door samen met alle vrijwilligers zulke prachtige evenementen neer te zetten. Verder lees ik veel, heel veel, schilder ik en heb ik sinds 3 maart 2016 een blog samen met Caroline Kuiper uit Den Bommel. Wij zijn samen verder gegaan nadat het bij een vorig blog spaak liep qua meningen en opgelegde regeltjes. Maar wat zijn we blij dat we door zijn gegaan en de stap hebben gezet om Mustreads or Not op te richten.

Fans Favorite Moon1

Heerlijk onze passie voor boeken delen met iedereen en mensen enthousiasmeren voor onze gelezen boeken ..

Zijn het Mustreads or Not?!!

Hoe is jouw passie voor boeken ontstaan?

Al van jongs af aan ben ik een boekenwurm, was het eerst vooral om een klein beetje te ontsnappen aan alles situaties nu is het vooral genieten, gewoon omdat het kan en omdat het Mag…. Mijn moeder las ook altijd al veel en ik heb toch een idee dat het in je genen zit. Zou dit kunnen?

Wat is jouw favoriete genre?

Las ik vroeger vooral Chicklits en Dokter Anne Maas en Lidy van de Poel nu kan ik helemaal blij worden van een heerlijk gruwelijke thriller. Dat heeft toch wel mijn voorkeur, ik kan ook enorm balen als een boek uit is, je zit dan zo in het verhaal dat ik echt moeite heb om daar afscheid van te nemen. Maar ja, elke gek zijn gebrek en zo heb ik dit. Mijn favoriete gruwelijke thriller schrijvers zijn toch wel Chelsea Cain en Cody Mc Fayden dat zijn echt heerlijk gruwelijke boeken. Maar ook de lichtere thrillers vind ik heerlijk om te lezen en dan als afwisseling een beetje een romantisch boek met humor dan ben ik helemaal blij en tevreden.

Wie is jouw favoriete auteur?

Das een moeilijke vraag, daar heb ik er wel meer van zo kan ik met smart wachten op bepaalde schrijvers wanneer ik weet dat er binnenkort een boek uitkomt. Isa Maron, Karin Slaugther, Loes den Hollander, Toni Coppers, Sterre Carron zijn hier goede voorbeelden van. Maar als ik echt een favo moeten kiezen dan is het toch wel Karin Slaughter de Koningin van de thrillers.  Maar weet je, het is ook heerlijk kennismaken met allerlei debuterende schrijvers deze kunnen mij soms zo enorm aangenaam verrassen dat vind ik eigenlijk nog het leukst aan recensie schrijven. De nieuwkomers en die zie je dan groeien naarmate je meer boeken van ze leest.

Fans Favorite Moon2 Fans Favorite Moon5 Fans Favorite Moon6

Wat is jouw top 3 aan favoriete boeken en waarom? 

Jeetje das alweer zo`n moeilijke vraag, ik lees gemiddeld 3 boeken in de week weet je hoeveel moois er dan voorbij komt. Maar een boek waar ik nog steeds aan kan denken is toch wel

  • Koninklijk Complot van Linda Udo; dit boek hield me bezig en daar was ik zo van onder de indruk.
  • Ook De weg van het Water van Trudi Rijks heeft me enorm verrast dit jaar, een boek waarvan de zinnen zo mooi waren dat je gewoon mee wandelde met de hoofdkarakters.
  • Tja, dan houd ik het maar bij dit jaar  Lydia van Houten met Het vervloekte huis, haar eerste boek daar was ik iets minde rover te spreken maar dit boek nam me mee. in een flow waarvan ik zo enorm genoot. Heerlijk.

Fans Favorite Moon3 Fans Favorite Moon4

En zo kan ik nog wel even doorgaan want er is zoveel moois uitgekomen dit jaar zoals de Mustread voor 2016  John Hart Weg zonder Genade.

Welke boeken wil je echt nog lezen?

Welke boeken ik nog wil lezen, mmmm, ik wil vooral mijn kennis en mijn horizon verbreden du smeer verschillende genres lezen. Niet focussen op alleen thrillers. Er beloofd weer zoveel moois uit te komen zo kijk ik enorm uit naar Eindspel het laatste deel van de Noordzeemoorden, ik heb al 17 blz. van dit boek gelezen en het beloofd enorm goed te zijn. Linda Jansma komt met een trilogie, enorm benieuwd naar. Toni Coppers één van mijn favoriete uit ons buurland staat in bestelling en komt eind september uit. Ook wil ik me meer leggen op boeken uit België ik geniet van deze schrijfstijl, en de omgeving waar de boeken zich vaak afspelen. We gaan naar de boekenbeurs in Antwerpen en we hopen daar veel schrijvers te mogen ontmoeten en nieuwe tips mee te nemen.

Waarschijnlijk zal ik veel Mustreads vergeten zijn en boeken welke ik nog heel graag wil lezen ook, maar ik denk dat ik hier alweer een mooi lijstje heb neergezet.

Liefs Moon van Mustreads or Not.

Lijkt het jou nou ook leuk om mee te doen aan Fans Favorite? Stuur dan even een mailtje naar deboekentrommel@hotmail.com of benader mij via facebook of instagram en wie weet zie ik jou dan volgende maand hier terug met jouw lijstje.

-X-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *