Recensie: Verdraaid goed – Susanne van den Beukel

thumbnail_voorkant met tekst

Korte inhoud

Tijdens haar studie in Rotterdam zit Crystal niet lekker in haar vel. Als ze aangesproken wordt door haar studiegenootje Mandy weet ze niet goed wat ze daarmee aan moet. Ze observeert hoe Mandy met anderen omgaat, was zij zelf maar zo zelfverzekerd. Crystal ontwijkt zoveel mogelijk mensen, ook haar huisgenoot Mark.

Met muziek op, meestal van Michael Jackson, fietst ze door haar woonplaats Den Haag als fietskoerier. Dan dagdroomt ze van werken als dj. Als ze klaar met werken is gaat ze regelmatig naar haar broer Ruben die haar als zijn kleine zusje ziet, ook al is ze 19 jaar. Ze vertelt hem over haar droom en hij spoort haar aan om een set te kopen.

Zou het haar lukken om haar droom om dj te worden te bereiken? Zou ze dat durven, nadat ze zolang gepest is en vervagen daarmee haar littekens?

Bron: Uitgeverij Boekenbent

Auteur

In 2004 heeft Susanne de cursus creatief schrijven gevolgd, dit was een cursus van de VAK in Delft en in 2005 volgde zij een schrijfcursus in Naaldwijk. Nadat deze cursus afgerond was, heeft ze schrijfgroep Enigma opgericht, dit waren streekgenoten en over het algemeen schreven ze fictie. Ook is ze actief lid geweest van Verhalensite.com: een site van schrijvers van alle genres die helaas opgeheven is.

In december 2011 heeft Susanne een tweede plek behaald bij een wedstrijd van stichting DOEL, met o.a. Ronald Giphart als jurylid. Het verhaal dat ze had ingezonden heet ‘De Reunie’ en is een korte thriller voor young adults.

Sinds 2015 is Susanne lid van schrijfgroep ‘Schrijvers tussen de kassen’, de schrijfgroep van regio Westland. Ze schrijf voornamelijk verhalen voor young adults omdat er in de levensfase van deze doelgroep zoveel gebeurt op verschillende gebieden, zoals studie, zelfstandig worden en grenzen verleggen. Dit is voor haar een belangrijke bron van inspiratie.

Bron: http://susanneschrijft.jouwweb.nl/biografie

Mijn mening

Allereerst wil ik de auteur bedanken voor een digitaal recensie exemplaar van dit boek.

In Verdraaid goed, volgen we het leven van de jonge Crystal, een meisje met grote dromen, maar een verleden die haar nog wel eens in de weg zit. Tot ze de stoute schoenen aantrekt en haar eerste stappen zet tot het verwezenlijken van haar droom. Ze koopt haar eerste DJ-set. En dit blijkt nogal wat deuren te openen voor haar.

Een korte Young Adult roman die vlot weg leest. Een aantal passende thema’s vinden we het boek. Een altijd sterke is iemand die vroeger gepest is en nu alles op alles zet om toch haar eigen gebouwde muurtje te verbreken. Een thema die het eigenlijk altijd wel goed doet.

Toch mist dit boek, naar mijn mening wat diepgang. Alles blijft vrij oppervlakkig en we leren de ware Crystal eigenlijk niet goed kennen. Jammer want in dit soort thema’s vind ik een connectie met de personages juist zo belangrijk.

Een lekker boekje voor tussendoor, maar wel een die me niet lang zal bij blijven helaas.

star-678038_640star-678038_640star-678038_640

Verdraaid goed:

ISBN: 9789463280150. Uitgeverij: Boekenbent. Verschijningsjaar: 2016. Aantal pagina’s: 108.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *