Recensie Blogtour: Lawinegevaar – Suzanne Vermeer

lawinegevaar

Korte inhoud

Chantal Donkers breekt definitief door als strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.
Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. All titels van Vermeer zijn in de bestsellerlijst verschenen en twee titels werden genomineerd voor de NS publieksprijs. Het handelsmerk van Vermeer is vakantiethriller.

Mijn mening

Allereerst wil ik A.W. Bruna uitgevers bedanken voor de mogelijkheid tot deelname aan deze blogtour.

Van te voren was ik was gereserveerd over dit boek. Ik vind het namelijk nogal wisselt of de boeken van Vermeer echt aanslaan bij mij of niet. Maar uiteraard verdient elk boek een eerlijke kans.

Het boek begint sterk. We volgen Chantal die last heeft van een stalker. Tot overmaat van ramp is dit niet alles. Uit het niks staat haar nichtje op de stoep met een tas met spullen. Met het verzoek of Chantal voor haar kan zorgen.

De gebeurtenissen volgen elkaar dan snel op. Maar om wat rust te creëren gaat Chantal samen met haar vriend Niels en haar nichtje op skivakantie. Maar ook daar voltrekt zich de volgende ramp. Haar nichtje raakt zwaar gewond. Chantal moet nu kostte wat kost haar zus,  de moeder van het kind vinden voor het te laat is.

Zoals eerder gezegd begint het boek vlot en ijzersterk. Het rappe tempo van het boek zorgt voor een snelle leeservaring die je mee voert.  Een storingspunt vond ik op een gegeven moment wel het altijd maar een antwoord hebben van Niels. Tot op het betweterige.

Gedurende het boek neemt de snelheid af en voelt het boek ineens een stuk gematigder aan. Nog steeds een goed verhaal, maar bij mij overheerste het gevoel dat de auteur hier meer werk aan had kunnen besteden om het een passender slot te geven.

star-678038_640star-678038_640star-678038_640star-678038_640

Lawinegevaar:

ISBN: 978-90-449-7544-4. Uitgeverij: A.W. Bruna. Verschijningsjaar: 2016. Aantal pagina’s: 312

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *