Recensie: De erfenis – Mary Higgins Clark

de-erfenis

Achterflap

Wat zou je doen als je beschuldigd werd van de moord op je echtgenoot?

Op de avond van zijn verjaardag wordt de schatrijke alzheimerpatiënt Ted Grant dood gevonden. Alles wijst erop dat zijn vrouw Betsy Grant hem heeft vermoord. Stiefzoon Alan wacht in spanning het proces af, maar is hij uit op gerechtigheid of is hij vooral geïnteresseerd in de erfenis? Is Betsy misschien toch onschuldig?

Televisiejournaliste Delaney Wright wordt gevraagd een reportage te maken over de rechtzaak. Al gauw raakt ze betrokken bij Betsy en haar verhaal. Ze besluit Betsy te helpen, en spoedig stuit ze op een schokkend geheim dat niet alleen grote gevolgen heeft voor Betsy, maar ook voor haar eigen leven…

Auteur

Mary Higgins Clark (1927) is de wereldberoemde Amerikaanse bestsellerauteur. Ze begon op jonge leeftijd met schrijven en haar thrillers leverden haar de titel “Koningin van de spanning” op. Mary Higgins Clark woont met haar man in New Jersey en ook in Manhattan.

Mijn mening

Allereerst wil ik Xander uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar van dit boek.

Wat me direct opviel aan dit boek is de cover. Dit deed mij denken aan een heel oud boek. Zo een die in de kast staat bij je grootouders. Zodra ik zag uit welk jaar de auteur kwam, kon ik dit beter plaatsen. Ik vind het heel gaaf dat ze een dergelijke cover gebruiken. Zo past het echt bij de auteur.

In het boek volgen we eigenlijk in eerste instantie twee verhaallijnen. Die van Betsy, die terecht staat voor de moord op haar man en die van Delaney, die verslag doet van deze zaak. De zaak lijkt van te voren al beklonken. Al het bewijs wijst in de richting van Betsy. Maar wat was haar motief? En is het allemaal wel zo zwart wit als het lijkt?

Tegelijkertijd zoekt Delaney haar biologische ouders. Zij blijkt als baby te zijn verkocht. Hoe dit dat eigenlijk.

De Erfenis is het eerste boek dat ik lees van deze auteur en ik moet zeggen, al vanaf het begin rolde ik er gelijk in. De auteur weet je mee te nemen in een spannend proces welke leidt naar de veroordeling van de moordenaar van Ted Grant. door de afwisseling in de verhaallijnen weet zij de lezer geboeid te houden. De hoofdstukken zijn lekker kort waardoor het tempo in het boek vrij vlot is. Persoonlijk vind ik dit knap omdat rechtbank boeken vaak nogal langdradig zijn. Daar was in dit boek totaal geen sprake van.

Het thema deed mij heel kort even denken aan die van John Grisham, maar al snel bleek dit een voorbarige conclusie. Clark weet haar eigen stempel te drukken op dit boek en tot het einde blijft het een mysterie. Heeft Betsy haar man vermoord? En zo ja, waarom?

Een goed verhaal in een originele en ouderwetse cover vol karakter.

star-678038_640star-678038_640star-678038_640star-678038_640

De erfenis

ISBN: 9789401606264. Uitgeverij: Xander uitgevers. Oorspronkelijke titel: As Time Goes By. Vertaald door: Crispijn Sleeboom. Verschijningsjaar in het Nederlands: 2016. Aantal pagina’s: 317

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *