Books and… Fans Favorite November ’16

books-1416832_960_720

Het is november en dat betekent een nieuwe Fans Favorite, met deze maand die van Lore van Dun. 

Vertel in het kort iets over jezelf.

Ik ben Lore, 21 jaar en student laboratoriumtechnologie. Ik woon in België en studeer te Leuven. Ik zit hier samen op kot met mijn vriend. In mijn vrije tijd doe ik verschillende dingen, ik doe aan badminton en tafeltennis. Hierbij lees ik nog heel veel. En als laatste probeer ik mijn blog te onderhouden. Naast mijn studies kruipt hier het meeste werk in. Ik probeer regelmatig mee te doen met leesclubs, waarvan de recensies dan op mijn blog verschijnen.

Als ik dan nog een beetje tijd over heb ben ik bezig met fotografie. Dit gebeurt dan ook vooral als ik op reis ben. Ik probeer mijn fotografie-hobby te combineren met het fotograferen van boeken voor mijn blog.

lore-van-dun lore-van-dun1 lore-van-dun2

Hoe is jouw passie voor boeken ontstaan?

Voor het ontstaan van mijn passie moeten we toch al een tijdje terug gaan. Voor zolang ik het mij al herinner lees ik heel veel. Als kind kon ik uren verdwijnen in een boek, en als ik dan moest gaan slapen ging ik naast de deur zitten om met het beetje binnenkomende licht toch nog te kunnen lezen. Toen ik ouder werd, las ik nog steeds heel veel, maar toch kwam dit op een lager pitje. Ik had veel werk met school en zo minder tijd om te lezen. Een paar jaar geleden werd ik lid van de facebookgroep Boekenfans! Sindsdien heb ik de leesmicrobe weer helemaal te pakken. Ik lees elk vrij moment dat ik heb. Toen ik hier meer mee wou doen, ik merkte dat mijn omgeving mijn mening over boeken wel leuk vond, heb ik mijn blog opgericht.

 Wat is jouw favoriete genre?

Ik lees vooral chicklits, romans en Young adult. Dit is over de jaren heen weinig veranderd. Sinds kort is hier ook New Adult deels bijgekomen. Maar verder wijk ik zelden af van deze genres. Ik hou niet zo van de echte actie in boeken (of films).

 Wie is jouw favoriete auteur?

Dit is een hele moeilijke vraag! Ik heb wel honderd favoriete auteurs denk ik. Maar bij enkele schrijvers zit ik echt op het topje van mijn stoel te wachten tot de release datum. Dit is dan vooral bij Kristin Hannah, Jill Mansell, Jennifer L. Armentrout en ook nog Nicholas Sparks.

Wat is jouw top 3 aan favoriete boeken en waarom? 

Het wordt moeilijker en moeilijker! Drie boeken kiezen wordt heel moeilijk. Ik ben even gaan spieken bij goodreads, en uit alle boeken met een rating van vijf kies ik dan toch de volgende boeken:

  • Verbonden door het lot – Nora roberts: Voor het lezen van dit boek had ik een beetje schrik, zou het niet teveel actie en spanning zijn voor mij? Na het lezen ben ik echter meteen naar de boekhandel gerend om het vervolg van deze trilogie te kopen. Ik heb dan ook deel 2 en deel 3 binnen de week nog uitgelezen. Ik was zo enthousiast over dit boek dat zelfs enkele mensen ook meteen zijn begonnen in dit boek.
  • De negen dagen van Rabbit Hayes – Anna McPartlin: Ik denk ongeveer het eerste boek ooit waar ik bij heb gehuild. Ik ben een vrij emotioneel persoon, maar wenen bij een boek doe ik zelden. Bij dit boek was het meteen raak. Het verhaal is zo mooi verteld en het blijft echt hangen. Ik moest na dit boek ook even bekomen voor ik aan een volgend kon begonnen. Dit boek is echt blijven hangen.
  • De dochter van de imker – Santa Montefiore: Dit boek las ik deze zomer op reis. De typische liefdesroman met enkele geheimen. Dit was mijn eerste boek van haar, en ik las het meteen op één dag uit. Al haar andere boeken staan bij deze ook op mijn to-read- lijstje!

lore-van-dun3 lore-van-dun4

Welke boeken wil je echt nog lezen?

Mijn lijstje van boeken die ik nog wil lezen is eindeloos. Iedere maand komen er heel veel leuke boeken bij. Ik lees heel veel, maar toch groeit deze lijst enkel. Enkele boeken die er toch uitspringen en die ik al heel lang wil lezen zijn de boeken van Harry Potter en de laatste twee boeken van de aardkinderen. Spijtig genoeg zijn het ook net deze boeken die constant verder op mijn lijstje geplaatst worden.

Lijkt het je nou ook leuk om mee te doen aan Fans Favorite? Stuur me dan vooral een berichtje via het contactformulier, stuur een mail naar: deboekentrommel@hotmail.com of benader mij via facebook of instagram. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *