Recensie: Van wie is het ei? – Steven l’Homme

van-wie-is-het-ei

Korte inhoud

Het vrolijk samen spelen van Haas en Bever krijgt een andere betekenis als zij Vos haastig voorbij zien rennen met een ei. Al gauw wordt het ei herovert en dan begint de spannende zoektocht naar de moeder van het ei. 

Auteur

Steven l’Homme (1982) is schilder en muzikant. In 2012 is hij vanuit Amsterdam naar de Veluwe verhuisd waar hij samen met zijn vrouw en gezin woont. ‘Van wie is het ei?’ is zijn eerste boek.

Mijn mening

Allereerst wil ik Steven l’Homme bedanken voor het digitale recensie exemplaar van dit boek. Ik voel me vereerd dat ik het boek mag recenseren voor de releasedatum.

Als eerste de cover van het boek. Prachtig! Het watercolor principe vind ik erg goed aansluiten bij het genre kinderboek. Veel mooier dan strakke tekeningen. De cover lokt alvast.

Maar dan, Van wie is het ei?

“Hallo Egel, is dit ei van jou?” “Snif Snif” zei Egel. “Nee, ik leg geen eieren.”

Het boek doet mij erg denken aan het boek: “Over een kleine mol, die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.” In beide boeken draait het om de zoektocht en het uiteindelijk antwoord krijgen op de gestelde vraag aan het begin van het boek.

Ik heb dit boek samen met mijn zoontje van twee gelezen. Wat hij erg leuk vindt, zijn boekjes waarin vragen worden gesteld. “Is dit ei van jou?” Hij reageert hier dan zelf op met een antwoord. Wanneer het niet klopt schatert hij het uit. Zo ook in dit boek. Het zoeken naar de juiste moeder wekte duidelijk zijn interesse en de vragen om die te vinden vond hij boeiend en grappig.

Daar draait het naar mijn mening om bij een kinderboek. Ik heb het boek eerst zelf gelezen en vond hem wat eenvoudig. Maar mijn zoontje vond hem leuk. En hij is de doelgroep. Ik laat mij in deze recensie dan ook leiden door zijn reactie en belevenis in plaats van enkel en alleen mijn mening.

De illustraties in het boek vind ik erg mooi. Eenvoudig, maar mooi. Ze geven het verhaal goed weer.

Een vermakelijk kinderboek om lekker samen met je kindje te lezen. Ik ben benieuwd naar de volgende boeken van deze verse auteur.

star-678038_640star-678038_640star-678038_640star-678038_640

Ben je nou ook benieuwd naar dit boek? Lees dan onderstaand persbericht.

persbericht

One thought on “Recensie: Van wie is het ei? – Steven l’Homme

  1. Vandaag kregen wij uit handen van Steven l’Homme het boek aangeboden. Wat een mooi gebaar en wat leuk dat wij dit boek morgen tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen kunnen voorlezen aan onze kleuters! Bedankt, dit boek zal zeker zorgen voor veel leesplezier.

    Obs Beekbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *