Books and… Fans Favorite december ’16

books-1416832_960_720

We zijn alweer toegekomen aan de laatste Fans Favorite voor dit jaar. Hopelijk vonden jullie het leuk om op deze manier nieuwe boeken te leren kennen.

We sluiten het jaar af met een auteur. Veel van jullie zullen hem kennen. Sinds kort heeft hij een nieuwe thriller uitgebracht. We lezen deze maand mee met Arno van den Kieboom.

Vertel kort iets over jezelf.

Mijn naam is Arno van den Kieboom. Vroeger was ik als kind zijnde vrij druk en als er een geintje werd uitgehaald was ik er altijd wel bij. Wat dat betreft wisten mijn ouders dat ze een zoon hadden met de naam Arno. Inmiddels ben ik er 40 en heb mijn wilde haren wel verloren, al ben ik nog wel altijd in voor een geintje.

Arno van den Kieboom
Arno van den Kieboom

Uit een eerder huwelijk heb ik twee zonen. Ik ben nu zes jaar samen met mijn vriendin en zij heeft uit een eerder huwelijk vier kinderen. Het is bij ons dus nooit saai.

Naast het lezen en schrijven heb ik nog meer hobby’s. Op de eerste plaats kijk ik uiteraard uit naar de weekenden dat ik mijn jongens kan ophalen. /ik vind het leuk om met ze te kletsen. ( Vooral kletspraat hahaha ) , spelletjes met hen te spelen of ergens met ze naar toe te gaan. Als ik bijvoorbeeld een signeersessie heb, plan ik die in de weekenden dat de kinderen bij hun moeder zijn.

Sporten is ook een enorme hobby van mij. Sport kijken welteverstaan. Ook al geef ik om de twee weken wel voetbaltraining aan een plusteam. Erg leuk om te doen. Daarnaast zit ik in een dartteam waar gezelligheid voorop staat.

Verder vind ik het heerlijk om zo nu en dan met mijn vriendin een sauna te bezoeken. Even zen. Samen ergens een hapje gaan eten is ook wel aan mij besteed. De kinderen van mijn vriendin zijn fantastisch en ook met hen onderneem ik graag leuke dingen. Met andere woorden…. Ik hoef me nooit te vervelen.

Hoe is jouw passie voor boeken ontstaan?

Vroeger las ik de boeken Remie alleen op de wereld en De hut van Oom Tom. Geweldige boeken vond ik dat. Sinds ik die twee heb gelezen wist ik het zeker. Ooit wil ik ook schrijver worden. Voor de meeste kinderen was gym ( sport ) hun favoriete vak op school. Voor mij niet. Al deed ik in die tijd wel graag aan voetbal. Ik vond opstel schrijven geweldig om te doen. Korte verhaaltjes schrijven was echt wel aan mij besteed. Alleen kwam op een gegeven moment de pubertijd en verloor ik het schrijven en de boeken uit het oog. Pas nadat ik mijn ex-vrouw leerde kennen en ik niet meer op stap ging begon het schrijven en het lezen toch weer te kriebelen.

Wat is jouw favoriete genre?

Daar hoef ik niet over na te denken. Ik lees en schrijf alleen maar thrillers. Nee, dat is trouwens niet helemaal waar. Ik lees ook wel eens young adult. Ik heb alle boeken van Helen Vreeswijk gelezen. Ik hou van spanning. Dat je word gegrepen in een verhaal.

thriller

Wie is jouw favoriete auteur?

Dit vind ik eerlijk gezegd een hele moeilijke. Ik heb namelijk niet echt een voorkeur voor een auteur. In ieder geval kan ik wel zeggen dat van de niet Nederlandse schrijvers er voor mij wel eentje bovenuit steekt. James Pattersson. Man, wat kan die schrijven zeg. Zijn Alex Cross serie… Ik verslind ze allemaal.

Maar goed ik moet sportief zijn en ook een auteur noemen die wel uit Nederland of Belgie komt. Dan hou ik het op Helen Vreeswijk die helaas  onlangs is overleden. Waarom ik voor haar kies? Buiten het feit dat ze geweldige boeken op haar haar naam heeft staan was het een meer dan fantastische vrouw. Terwijl zij al een enorme naam had opgebouwd was ik nog volop bezig met diverse schrijfcursussen. Toch voelde zij zich niets teveel om mij te voorzien van tips. Tips waar ik meer aan heb gehad dan met alle respect aan de cursus zelf. Haar eerste mail heb ik uitgeprint in mijn schrijfkoffer zitten.

Wat is jouw top 3 aan favoriete boeken en waarom?

Op de eerste plaats: De hut van oom Tom. Geschreven door H. Beecher- Stowe.

Dit omdat het boek zo’n indruk op mij heeft gemaakt dat ik vanaf toen zelf ook schrijver wilde worden. Het is ook een boek wat ik een ieder zal aanbevelen.

Op de tweede plaats :  De verbouwing van Saskia Noort. Een goed verhaal. Vanaf het begin voel je de spanning. Lekker vlot geschreven. Sinds ik De verbouwing las wist ik dat ik ook een thriller wilde schrijven. Daarvoor twijfelde ik tussen young adult en thrillers…

Op de derde plaats: Chatroom van Helen Vreeswijk. Chatroom was het eerste boek wat ik van deze auteur heb gelezen. Super geschreven en ook weer lekker vlot. Als je er eenmaal in begint kun je het niet meer wegleggen. Ook heb ik voor een boek van Helen gekozen, omdat ik veel aan haar te danken heb en dat zal ik nooit vergeten.

Welke boeken wil je echt nog een keer lezen? :

Dat zijn er nog zoveel. Ik zal daarom ook mijn ‘ntl’ stapel te voorschijn halen. Bovenaan mijn lijstje staat : De schaduwkinderen van Linda Jansma.

Ik wil Kimberley bedanken voor de vragen die ze naar mij heeft gemaild. Ik vond het super om ze te mogen beantwoorden.

Voor 2017 ben ik ook weer op zoek naar nieuwe deelnemers. Lijkt het je nou leuk jouw passie voor boeken te delen? Geef je dan op. Stuur mij een mailtje:

deboekentrommel@hotmail.com, of benader mij via facebook of instagram. 

Alvast fijne feestdagen en een goed uiteinde iedereen.

-X-

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *