Books and… The Best of 2016!

thumbnail_img_8614

Het is alweer bijna zover,  2016 is ten einde. Tijd om de balans op te maken.

2016 is voor het het jaar dat ik ben begonnen  met mijn blog. En ik vind het echt super leuk om mijn ervaringen met boeken te kunnen delen. Ik blijf dit dat ook zeker in 2017 voortzetten. 

Ik heb in 2016 voor het eerst ook bijgehouden hoeveel boeken ik heb gelezen. En vanaf 1 januari zijn dit er 51. Ik ging voor een aantal van 30 dus met 170% heb ik dit ruim gehaald. Voor volgend jaar ga ik voor een totaal van 45. Iets minder dan dit jaar, maar ik verwacht begin maart mijn tweede kindje dus mogelijk heb ik dan wat minder tijd om te lezen. Uiteraard ga ik wel mijn best doen.

Met een totaal van 51 gelezen boeken dit jaar heb ik een mooie diversiteit bereikt. Maar welke boeken zijn mij nou bijgebleven en wat is mijn top 3?

Een echte top 3 vind ik heel lastig want dat moet er een duidelijke nummer 1 ook zijn. En dat is voor mij een hele moeilijke keuze. Wel wil ik jullie laten meedelen in de 3 boeken, ongeacht de volgorde die mij het meest zijn bijgebleven van het afgelopen jaar.

Alles houdt op te bestaan – Elizabeth Brundage

IMG_4911 [277942]

Het is 1982. Als George Clare op een winterse namiddag uit zijn werk komt, vindt hij
thuis het levenloze lichaam van zijn vrouw. Zijn driejarige dochter zit in de hal en kan niet zeggen wie er verantwoordelijk is voor haar moeders dood. George wordt in het moordonderzoek direct aangemerkt als hoofdverdachte.

Wat heeft zich in het huis afgespeeld? Welke geheimen hadden de Clares voor elkaar? Op subtiele wijze laat Brundage steeds meer doorschemeren over hun problematische huwelijk, hun relaties met vrienden en buren, en de gekwelde geschiedenis van de vorige bewoners van het huis.

Elizabeth Brundage weet de personages een ziel te geven. Zij heeft het voor elkaar gekregen eenvoud met diepgang te combineren. Een doeltreffende cocktail, welke nog lang voelbaar is in je bloed. Een van de beste boeken die ik onlangs gelezen heb!  ***** waardig!

Benieuwd naar mijn hele recensie? Klik dan snel hier.

Later als ik dood ben – Ilse Ruijters

later-als-ik-dood-ben

Elin ligt op de grond, gevangen in pijn, bloedend. Het leven stroomt uit haar lichaam. Balancerend tussen leven en dood herbeleeft ze haar verleden – hoe ze op een dag ontdekte dat haar bestaan een grote kluwen leugens was. En hoe ze de waarheid dacht te kunnen vinden door te gaan werken in een tbs-kliniek. Maar aan elk antwoord dat ze vond, hing een prijskaartje. 

Dit boek balanceert continue tussen thriller en een echte ‘mindfuck’. Een prachtige en doeltreffende combi.Het boek blijft je op het verkeerde ben zetten, continue, een hink, stap sprong.

Voor mijn hele recensie, klik dan hier.

Achthonderd druiven – Laura Dave

image

Georgia staat op het punt te trouwen met de man van haar dromen als haar wereld plotseling ontploft. Uitgerekend op het moment dat ze haar jurk past, ontdekt Georgia dat haar verloofde Ben een schokkend geheim verzwijgt. Overstuur vertrekt ze naar de wijngaard van haar ouders in Sonoma, Californië om bij de druivenoogst te helpen. Maar ook bij haar familie heeft het noodlot toegeslagen en de toekomst van de wijngaard staat op het spel.

Een zeer onderscheidende roman, die je laat nadenken over jezelf en jouw omgeving.

Voor mijn hele recensie, klik dan hier.

Ik hoop jullie ook in 2017 allemaal weer te mogen verwelkomen op mijn blog. Laten we er samen een mooi boekenjaar van maken.

Heb je suggesties of ideeën, laat mij die dan vooral weten, want samen is dit alles toch een stuk leuker.

Alvast een goed en veilig uiteinde en hopelijk tot volgend jaar.

-X-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *