Books and…a bookstore

I don't need books, I don't need books. Oh Heey, a Bookstore

I don’t need books. I don’t need books…Oh heey…a bookstore!!!

Een bekend fenomeen onder de boekliefhebbers. Je hebt een boekenkast of ereader vol met ongelezen boeken. Ze liggen wellicht zelfs gesorteerd klaar op je ‘To be read’ stapel, te wachten tot je er weer een pakt.

Maar dan….

Loop je gezellig door het centrum van je stad. Je gebruikelijke route misschien zelfs wel. En dan ineens is daar The Bookstore. Even denk je de verleiding wel te kunnen weerstaan. Je herhaald je mantra, die je speciaal tegen je koopverslaving hebt aangeleerd. ‘I don’t need books. I don’t need books’. Je bent inmiddels voorbij de boekhandel. Phoe dat ging maar net goed zeg. Maar je hebt het gehaald, en dat zonder een boek te kopen of zelfs maar even binnen te wippen.

Je gaat verder om je boodschappen te halen. Trots op jezelf loop je fluitend door het centrum. Aangezien je je auto of fiets ergens heb gestald, moet je ook weer de route terug lopen. En dan is daar weer die boekenwinkel. Eerder heb je de verleiding kunnen weerstaan, dus waarom nu niet? Dit kun je best zeg je jezelf en beeld je je stapel ongelezen boeken in.

Langzaam kom je dichter bij de ingang van de boekenwinkel. Het is alsof jouw naam geroepen wordt uit de winkel. Kom toch even binnen, alleen maar even kijken. ‘Nee, nee echt niet.’ zeg je tegen jezelf. Dan sta je pal voor de ingang.

Hmm.. even kijken kan toch geen kwaad? Kijken, kijken niet kopen is immers een Hollands fenomeen. Dan stap je die winkel toch even binnen. Even gluren bij de new releases, de top 10 en de aanbiedingen.

Dan zie je daar het nieuwste boek van je favoriete schrijver liggen! Shit…en nu? Ik zou niks kopen, ik zou alleen even kijken. Kijken, kijken niet kopen, dat was de afspraak. Nou ja dan maar even het boek bekijken. Je leest de achterflap. Woow wat een goed verhaal zeg. En al zijn vorige boeken waren echte toppers. Nee, ik leg hem terug. Eerst wat van mijn ongelezen boeken lezen. Je legt het boek terug en begeeft je richting de uitgang.

En dan ervaar je een soort blackout. Huh, hoe kan dit nou weer? Je loopt de winkel uit met een tasje van de boekwinkel, met hierin het nieuwe boek van je favoriete schrijver. Hoe kon dit nou weer gebeuren?

Nou ja, vanaf nu dan echt: ‘I don’t need books’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *