Recensie Blogtour: Boek der spiegels – E.O. Chirovici

231484-boek-der-spiegels-nieuwe-omslag-bab1d6-medium-1480927981

Korte inhoud

Princeton, 1987: professor Joseph Wieder, vooraanstaand hoogleraar psychologie, wordt op brute wijze vermoord. New York, 25 jaar later: literair agent Peter Katz ontvangt een manuscript. Of is het een bekentenis? Heden: ontrafel de geheimen van het BOEK DER SPIEGELS, en ontdek waarom herinneringen de krachtigste aller wapens zijn…

Als literair agent Peter Katz een onaf manuscript ontvangt met de titel Boek der spiegels, is hij direct geïntrigeerd. De auteur, Richard Flynn, schrijft zijn memoires over zijn tijd op Princeton University aan het eind van de jaren tachtig. Hierin beschrijft hij zijn verstandhouding met de vooraanstaande hoogleraar professor Joseph Wieder.

Op een nacht in 1987 werd Wieder op brute wijze vermoord in zijn huis. De zaak werd nooit opgelost. Peter Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er die nacht, vijfentwintig jaar geleden, is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns verhaal. Maar waar is de rest van het manuscript?

Auteur

Eugen O. Chirovici werd in 1964 geboren in Transsylvanië in een Roemeens-Hongaars-Duits gezin. In het najaar van 2015 werd zijn eerste Engelse boek, Boek der spiegels, dé uitgeefsensatie van de Frankfurter Buchmesse.

226007-chirovici-2016-488c69-medium-1475135675

Mijn mening

Allereerst wil ik A.W. Bruna bedanken voor mijn deelname aan deze blogtour.

Zodra ik was gevraagd om deel te nemen aan deze blogtour, was ik enthousiast geweest. Het boek leek mij mysterieus en spannend te gelijk en riep mij al voor de tour begonnen was.

In het boek volgen we in eerste instantie Peter Katz, een literair agent die belast wordt met het gedeeltelijke manuscript. Hij is zo gefascineerd door het manuscript dat hij vastbesloten is hem op te lossen. Volgens hem ligt het antwoord daar. We volgen hem in zijn zoektocht,  gevolgd door de zoektochten van mensen die hem helpen. Hierdoor wordt het verhaal van meerdere kanten belicht en vormt het een geheel.

Gedurende het verhaal weet Chrivici de lezer geboeid te houden door steeds kleine delen prijs te geven. Je moet verder lezen om zelf tot de kern van het mysterie te komen. De aandacht wordt prima vastgehouden door de afwisseling in personages met ieder hun eigen prioriteiten. Je denkt de goede weg te bewandelen, maar plaats Chrivici ineens een zijpad op de weg die je weer compleet laat verdwalen. Niets is wat het lijkt.

Het boek deed mij enigszins denken aan de boeken van Dan Brown. Net zo mysterieus en aanhankelijk als dit boek.

Maar, wie is er nou verantwoordelijk voor de dood van Joseph Wieder?

Boek der spiegels is een verslavende thriller maar wel een die zich richt op de normale mens, waardoor het een punt van herkenning heeft voor de lezer.

star-678038_640star-678038_640star-678038_640star-678038_640

Boek der spiegels

ISBN: 978 94 005 0733 3. Uitgeverij: A.W. Bruna. Oorspronkelijke titel: The book of mirrors. Vertaald door: Edzard Krol. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 311

Winactie blogtour

*KLUEDO*

Er is iemand vermoord! Wie was het, welk wapen werd er gebruikt en waar vond de moord plaats? Als extra element in deze blogtour voegt A.W. Bruna een win-actie toe. Kun jij raden wat er is gebeurt? Naast de gebruikelijke recensie verklapt iedere blogger één locatie, personage of moordwapen die NIET betrokken zijn bij het Kluedo dilemma.  Op deze manier kun jij iedere dag een optie afstrepen tot het juiste antwoord overblijft! De eerste vijf lezers die het juiste antwoord insturen winnen een exemplaar van Het boek der spiegels. #BoekderSpiegels

Spelregels

  1. Lezers mogen één keer raden per persoon.
  2. Let op: of de winnende combinatie ook in het boek voorkomt verklappen wij niet!
  3. Inzendingen kunnen naar: publiciteit@awbruna.nl
  4. De eerste vijf juiste antwoorden winnen een boek

Voor meer informatie klik hier.

thumbnail_kluedo-blogtour

Hint van de Boekentrommel:

Het is niet het lokaal filosofie!  

Succes!

One thought on “Recensie Blogtour: Boek der spiegels – E.O. Chirovici

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *