Books and… Interview met Sara Knockaert

Onlangs werd ik benaderd door een voor mij nog onbekend auteur genaamd Sara Knockaert. Zij vroeg mij of ik wellicht interesse had om deel te nemen aan haar promotie blogtour omtrent haar boek.

Uiteraard ben ik bereid nieuwe auteurs te ondersteunen. Dit is een mooie kans voor haar, maar ook zeker voor mij. Hoe leuk is het om kennis te kunnen maken met nieuwe auteurs en mogelijk een nieuw pareltje van een boek te ontdekken. Dus zei ik ja. Ik vroeg haar op welke manier zij de aandacht wilde geven aan haar boek. Het leek haar leuk om een interview te doen. Op deze manier leert iedereen de persoon achter de auteur ook een beetje kennen. Ik had dus de eer haar een paar exclusieve vragen te stellen.

Vertel eens iets over jezelf. 

Ik ben Sara Knockaert, een hotelreceptioniste die graag schrijft. Als kind vond ik het al leuk om verhaaltjes te schrijven. Op rustige momenten op het werk, ben ik beginnen schrijven aan mijn boek. Wat begon als een hobby werd algauw een obsessie. Elke vrije minuut probeer ik te schrijven aan mijn boek of aan blogposts. Schrijven is voor mij zo natuurlijk geworden als ademen.

sara-knockaert-foto

Is schrijven iets wat je altijd al wilde of is dit gedurende de jaren gegroeid?

Als kind droomde ik er al van om ooit een boek uit te brengen terwijl ik mijn verhaaltjes schreef.

Je hebt jouw eerste boek, Vlinder uit cocon,  uitgebracht in 2015. Kun je daar iets meer over vertellen?

Mijn boek ‘Vlinder uit cocon’ gaat over Isabelle, een jonge vrouw die voor de eerste keer in haar leven echt verliefd wordt. In het boek bespreek ik vooral de ups en downs van haar relatie met Maurice. Verderop in het boek krijgt Isabelle te maken met zware rugklachten die een invloed heeft op haar relatie. Bovendien komt ze achter een groot familiegeheim.

vlinder-uit-cocon

Waar haal je jouw ideeën vandaan?

Ik haal mijn inspiratie een beetje overal. Zo is het dagelijkse leven een grote bron van inspiratie. Daarnaast vind ik foto’s ook zeer inspirerend. Als ik bijvoorbeeld een ruimte beschrijf in een huis ga ik op zoek naar foto’s van de ruimte. Aan hand daarvan stel ik dan de voor mij perfecte kamer samen. Ook voor mijn volgende boek maak ik veel gebruik van foto’s. Aangezien het boek zich in het buitenland afspeelt, bekijk ik veel foto’s van verschillende landen.

De personages uit jouw boek, zijn die gebaseerd op bekende personen in jouw omgeving? Hoe geef je hun vorm?

De personages in mijn boek zijn puur fictief.

Met welk personage kun je jezelf met meeste identificeren?

Ik kan me het meest identificeren met Isabelle. Haar personage is geïnspireerd op mezelf. Ik heb zelf ook rugproblemen en de karaktereigenschappen zijn ongeveer dezelfde als die van mij. Verder haal ik inspiratie voor de personages vooral door het bestuderen van andere mensen. Dit kan zowel uiterlijk zijn als ook de manier van praten of reageren.

Stel je voor, jouw boek wordt verfilmd. Welke acteurs zou je graag terug zien in de rol van jouw personages?

Voor de rol van Isabelle zou ik Scarlett Johansson kiezen. Ze is ook blond en bleek net zoals Isabelle.

Voor Maurice zou ik kiezen voor Usher omdat hij ook gespierd is, een gekleurde man. Maar hij zou wel een pruik van dreadlocks op moeten.

Hoe is het schrijven van het boek gegaan? 

Soms ging het schrijven heel moeilijk omdat ik een writers block had. De woorden wilden maar niet komen. Op inspirerende momenten kon ik urenlang schrijven. Heel leuk, maar ook heel vermoeiend. Als ik vier uur aan een stuk doorschrijf, voel ik mij daarna helemaal uitgeput. Als ik aan het werk ben en echt geïnspireerd ben om te schrijven, en een klant stoort mij ben ik heel geërgerd. Ik raak dan de rode draad van het verhaal kwijt en moet er eerst terug inkomen. Daardoor kan ik minder woorden schrijven dan er normaal gezien uitgekomen zouden zijn.

Wat maakt jouw boek uniek?

Mijn boek is uniek omdat het zowel een liefdesroman is als ook een drama met een sexy kantje.

sexy

Kunnen we binnenkort nog een boek verwachten?

Ik ben een tweede boek aan het schrijven. Aangezien het boek langer wordt dan het vorige zal het nog een tijd duren voordat ik klaar ben met schrijven. Door de drukte op het werk en de rugproblemen kan ik ook minder schrijven. Maar het volgende boek zal er zeker komen.

Wil je een bepaalde boodschap overbrengen met jouw verhalen?

Ik wil mensen vooral laten ontspannen en alles rondom zich laten vergeten. Zich even begeven in een andere wereld.

Welk publiek hoop je het meest aan te trekken?

Ik hoop met mijn boek vooral jongvolwassenen aan te spreken. Met mijn volgende boek hoop ik mensen met de ziekte MS (ook ouderen) aan te spreken en mensen die meer willen weten over de ziekte. Bovendien zal het boek ook geschikt zijn voor mensen die houden van drama.

Wat zijn je toekomstplannen?

In de toekomst wil ik nog veel schrijven. En wie weet wel een bestseller schrijven, dat is mijn droom. Daarnaast wil ik er ook voor zorgen dat mijn blog veel bezoekers trekt en andere mensen zal inspireren om ook te gaan schrijven.

Het boek Vlinder uit cocon is een boek die ik zelf nog niet gelezen heb, maar zeker wel van plan ben. Ik zit in een drukke tijd aangezien ik over elke weken mijn tweede kindje verwacht, maar ik doe mijn uiterste best om het boek zo snel mogelijk te lezen en te recenseren. 

Mocht nou ook jouw interesse gewekt zijn, lees dan snel meer over Sara en haar boek op haar website. Klik hier om direct doorgelinkt te worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *