Books and…Booktag: Reader Problems

Enige tijd geleden werd ik getagt door medeblogger Kwante in Wonderland voor de Booktag Reader Problems. Door onder andere mijn gezinsuitbreiding heeft hij even op zich laten wachten, maar hier is hij dan toch. En zoals elke fanatieke boeklezers heb ik die ook. Benieuwd naar mijne?

You have 20.000 books on your TBR. How in the world do you decide what to read next?

Ok, ja, ik heb een aardig hoge TBR. Maar gelukkig niet zo hoog. Al moet ik wel zeggen dat hij eerder groeit dan krimpt. Dan heb je een boek uit en komt inderdaad het dilemma. Wat ga ik nu lezen? Ik probeer recensie boeken wel echt voorrang te geven op mijn eigen boeken. Voor de rest heb ik vaak wel een aantal boeken die ik heel graag wil lezen omdat ze bijvoorbeeld trending zijn of het nieuwste deel in een serie ik die graag lees. Meestal kan ik gelukkig dus vrij snel wel een volgend boek kiezen.

You’re halfway through a book and you’re just not loving it. Do you quit or commit?

Ik probeer altijd wel een boek uit te lezen, ook al pakt het me niet. Zeker recensie exemplaren wil ik echt uitlezen om een zo goed mogelijke recensie te schrijven. Het is echter wel twee keer voorgekomen dat ik een boek niet heb uitgelezen. Ik merkte toen dat de gedachte alleen al om te lezen me zo tegen stond. En toen bedacht ik mij dat dit nooit de bedoeling kan zijn aangezien ik lees voor mijn plezier. In mijn recensie heb ik dit uiteraard eerlijk vermeld toen.

The end of the year is coming and you’re so close, yet so far away from your Goodreads Reading Challenge. Do you quit or commit?

Ik moet allereerst opmerken dat ik niet actief ben op goodreads, wel op hebban en ook die hebben een challenge elk jaar waar ik aan mee doe. Uiteraard streef ik ernaar mijn challenge te halen, maar ik ben ook wel zo realistisch dat ik weet dat door bepaalde omstandigheden het kan voorkomen dat je hem niet haalt. Ik blijf er wel voor gaan en zal balen als ik hem niet haal, maar het is niet het einde van de wereld. Ik zie de challenge als een doel en niet als een verplichting.

The covers of a serie you love DO. NOT. MATCH. How do you cope?

Natuurlijk vind ik het mooi staan als alle covers matchen, maar helaas lukt het niet altijd. Ik vind het dan jammer en ik zal echt goed zoeken naar de ontbrekende, maar wat niet is, is niet helaas.

Everyone and their mother loves a book you really don’t like. who do you bond with over shared feelings?

 Ik heb gelukkig een vriendin die ook graag leest dus met haar kan ik nog wel eens sparren over gelezen boeken. Verder ben ik lid van diverse groepen op facebook waar onderling ook veel boeken besproken worden. Ik kan gelukkig mijn ei wel kwijt op die manier.

You’re reading a book and you’re about to start crying in public. How do you deal?

Het liefst lees ik thuis op de bank met een lekker kopje thee erbij. Op vakantie lees ik graag buiten. Mocht het dan zo zijn dat ik een traantje moet laten, so be it. Ik ben nou eenmaal een persoon die snel emotioneel is. En als ik dan moet huilen, kan ik het ook niet echt tegen houden.

A sequel of a book you loved just came out, but you’ve forgotten a lot from the prior novel. Will you re-read the book? Skip the sequel? Try to find the synopsis on Goodreads? Cry in frustration?

Met bepaalde series zit ik echt op het vervolg te wachten en zodra hij dan eindelijk uit is, moet ik er in beginnen. Soms zit er alleen best een tijd tussen het ene boek, en het vervolg. Detailles kunnen hierdoor dan vervagen. Gelukkig is het bij mij zo dat zodra ik begin te lezen in het vervolg, vaak alles vrij snel weer boven komt drijven. Het gebeurt eigenlijk nooit dat ik een boek herlees.

You do not want ANYONE borrowing your books. How do you politely tell people nope when they aks?

Aangezien er maar weinig mensen in mijn omgeving graag lezen, heb ik dat probleem niet. Ik heb een vriendin die heel graag leest, en haar vertrouw ik mijn boeken wel toe. Zij weet hoe zuinig ik erop ben en zijzelf is dat ook.

You’ve picked up and put down five books in the past month. How do you get over your slump?

Ik denk dat iedere lezer dit wel eens heeft. Zo’n periode dat je in een mega leesdip zit en er lastig uit komt. Meestal kies ik er dan voor om eraan toe te geven. Ik ga iets anders doen. Lekker series kijken op Netflix bijvoorbeeld. Uiteindelijk herpak ik mezelf dan weer en raak uit mijn dip en in mijn leesflow.

There are so many new books coming out that you’re dying to read. How many do you actually buy?

Aai, mijn verlanglijstje groeit altijd alleen maar. Ik moet mij dan vaak ook echt inhouden om eens een keer de boekhandel voorbij te lopen in plaats van naar binnen te gaan. Ik probeer momenteel mijn uitgaven aan onder andere boeken wat te beperken, omdat mijn TBR nog steeds erg groot is en ik door de geboorte van mijn tweede kindje nu ook wat minder tijd heb. Mocht er echt een boek zijn die ik MOET hebben, so be it. Dan gaat hij lekker mee naar huis.

After you’ve bought te new books you can’t wait to get to, how long do they sit on your shelf untill you actually read them?

Sommige boeken ga ik echt direct lezen. Maar het komt ook voor dat ik een boek koop en dat hij toch te lang in mijn kast blijft liggen. Zonde, ik weet het en ik schaam mij dan ook diep hiervoor.

Ik tag de volgende bloggers om hun reader problems te delen:

Nakita van Nakita’s Library 

Lore van Loresboeken

Veel plezier met de booktag 

-X-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *