Mommy Story #2: Had ik niet meer moeten genieten?

Wat gaat de tijd toch snel. Inmiddels in mijn kleine meisje alweer ruim een maand oud. Het echte baby uiterlijk is langzaam aan het verdwijnen en ze krijgt steeds meer ‘body’. Hoewel een maand nog steeds erg jong is krijg ik van sommige mensen alweer de  brandende vraag: “En, komt er nog een derde?”

Voor mij een vraag die me wel aan het denken heeft gezet.

Voor mijn man en ik aan kinderen begonnen hebben wij altijd gezegd dat er een, hooguit twee kindjes zouden komen, mocht het allemaal lukken natuurlijk. De twee zijn er inmiddels en in principe zijn we compleet. We zijn gezegend met zowel een zoon als een dochter die beide over een goede gezondheid beschikken. Wat wil je nou nog meer?

Toch vind ik het idee dat ik nooit meer zwanger zal zijn er een die mij een beetje dwars zit. Toen ik zwanger was van mijn zoontje genoot ik van elke seconde. Ik voelde mij mooi en zat lekker in mijn vel. Dit was bij mijn dochtertje wel anders. Ik kreeg vrij snel last van bekkeninstabiliteit en misselijkeheid en al in het begin van mijn zwangerschap had ik haaruitval en een onrustige huid. Naarmate mijn zwangerschap vorderde kwam daar maagzuur, rugpijn en benauwdheid bij. ik voelde mij alles behalve mooi en fit. Daar kwam nog eens bij dat ik een peuterpuber had rondlopen die de nodige energie uit mij zoog. Het genieten werd dus naar de achtergrond gedrukt.

Natuurlijk waren er wel momenten waarop ik ervan genoot, alleen vraag ik mij nu af: Was het genoeg?

Kan ik hier de rest van mijn leven op teren? Ik merk nu al dat het zien van een andere zwangere vrouw bepaalde gevoelens bij mij oproept. Vooral als ik zie dat ze straalt.

Maar goed, eerst maar eens genieten van de tijd waar ik nu in zit. Al met al vliegt die al weer voorbij en is ze al zo veel verandert. En voor de rest…Time will tell.

-X-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *