Books and…review about other stuff: www.gezondkussen.nl

Onlangs ontving ik een onwijs leuke, een vererende mail van een website genaamd www.gezondkussen.nl 

Of ik interesse had om het Spaanse hoofdkussen te proberen en deze te beoordelen in mijn blog. Nu mijn nachtrust wat meer te verduren heeft sinds ons tweede kindje er is, en ik beschikte over een enorm oud kussen, leek mij niet een uitgelezen kans. Ik besloot mij eerst wat in te lezen. Wat is nou precies een spaans hoofdkussen?

Het product

Volgens de website zouden nekklachten tot het verleden behoren met dit kussen. Het kussen bedekt namelijk de gehele breedte van het bed, dan wel bed helft, waardoor je hoofd en nek optimaal ondersteund worden.

Ook zouden met name buik- en zijslapers dit kussen waarderen. Zij klemmen vaak een arm om het kussen heen. Een kussen met een standaard afmeting wordt dan als te vierkant ervaren.

Als laatste zouden ook lange mensen voordelen hebben met dit kussen. Een normaal kussen is vrij breed, waardoor de afstand vanaf het hoofdeinde verkort wordt. Lange mensen komen hierdoor met hun voeten buiten het bed en krijgen koude voeten. Het spaande hoofdkussen is smaller waardoor de afstand verkleind wordt en de voetjes dus lekker binnen boort blijven. Dag dag koude voeten.

Nu ben ik helemaal niet lang, maar wel een echte zijslaper en het klemmen van het kussen herken ik wel. Ook heb ik regelmatig last van mijn nek. Ik besloot het aanbod aan te nemen. Maar welk kussen moet ik dan nemen.

Via mijn contactpersoon omschreef ik hoe ik graag lig en van wat voor kussen ik hou. We kwamen tot de conclusie dat het medium of het medium/stevig kussen wel iets voor mij zou zijn. Beide zou ik ontvangen zodat ik ze kon testen.

Binnen enkele dagen verscheen de postbode met een mega doos. De kussen waren er.

Ik ontving het medium kussen (80cm breed).

Bron afbeelding: www.gezondkussen.nl

Klik hier om naar het artikel te gaan.

En het medium/stevig kussen (70cm).

Bron afbeelding: www.gezondkussen.nl

Klik hier om naar het artikel te gaan.

Mijn ervaring

Aangezien ik voornamelijk hou van een stevigere kussen, besloot als ik eerste te slapen met het medium/stevig kussen. Het voordeel wat dit kussen, in het formaat dat ik ontving, is dat mijn eigen kussensloop eromheen kon. In tegenstelling tot het andere model die te breed is.

Het kussen voelt lekker fris aan. Totaal niet klam of benauwend. Tijdens het liggen merkte ik een goede steun aan mijn hoofd en nek. Mijn hoofd viel lekker in het kussen, maar zakte niet te ver erin. Er bleef sprake van ondersteuning.

Ook het zijslapen beviel prima. Het bekende klemmen van het kussen bleek geen probleem en bij het draaien keerde het kussen prima terug zijn originele vorm.

Mijn nachten zijn nu wat korter en drukker en dit merk ik aan het slapen. Ik slaap lichter en wat meer verkrampt waardoor ik nekpijn kreeg. Ik moet zeggen dat dit met dit kussen enorm verminderd is. Ik lig wat meer ontspannen en soepel in bed.

Mijn onderzoeksresultaten voor het medium/stevig spaanse hoofdskussen:

  • Mijn eigen kussensloop kan ik gebruiken
  • Voelt heerlijk fris aan
  • Klemmen van het kussen bij zijslapen is geen probleem
  • Kussen keert terug in oorspronkelijke vorm
  • Biedt voldoende ondersteuning

Kortom, dit kussen sluit prima aan bij mijn wensen en bezorgd mij een goede nachtrust.

Vervolgens testte ik het medium kussen. Wat mij als eerste opviel was de breedte. Met 80 cm past mijn eigen kussensloop er niet omheen, en dat vond ik wel erg jammer. Voor dit kussen dien je dus een aparte sloop aan te schaffen en die matcht dan niet bij de rest van je bed. Ook met het testen moest ik enigszins improviseren met twee kussenslopen.

Het kussen voelt veel zachter aan dat het vorige kussen. Wel voelt het net zo lekker fris als het medium/stevige kussen.

Het kussen is 10 centimeter langer dan het vorige kussen en ook een stuk smaller. Dit lijkt misschien gek maar eigenlijk merk je hier niks van, behalve als je erg lang bent zoals eerder beschreven.

Wat je wel merkt is dat het kussen een stuk platter is wanneer je erop ligt. Hij heeft minder  ‘body’ als het medium/stevige kussen. Wat wel lekker is, doordat hij langer is en een zijslaper bent zoals ik, kun je lekker je armen eromheen klemmen zonder dat je een stuk kussen mist.

Mijn onderzoeksresultaten voor het medium spaanse hoofdkussen:

  • Jammer genoeg dien je een aparte sloop aan te schaffen
  • Minder ‘body’ en steun dan het medium/stevige kussen
  • Door de lengte van het kussen ligt klemmen met je armen heerlijk
  • Voelt lekker fris aan

Voor mij persoonlijk sluit het medium/stevige kussen het beste aan bij mij als persoon. Het ondersteund lekker en veert goed terug. Het medium kussen is voor mensen die een platter kussen wensen een prima optie.

Ik wil www.gezondkussen.nl bedanken voor de mogelijkheid tot het testen van deze twee exemplaren.

Mocht jij nou ook last hebben van bijvoorbeeld je nek en kun jij wel een nieuw kussen gebruiken, raadt ik deze kussens zeker aan. Ze zijn het proberen waard.

-X-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *