Books and… Do you know Sweek?

Onlangs ontdekte ik een voor mij nieuwe website, namelijk SweekVelen dat jullie zullen hem wellicht al kennen, maar voor de anderen zal ik hier wat meer over vertellen.

Sweek is een open en internationaal platform waar iedereen kan lezen, schrijven, delen en zelfs uitgeven. Het biedt iedereen, gevestigde auteurs, maar ook opkomend talent de mogelijkheid zich te verbinden met de lezer. Zo kunnen zij hun boek daar uploaden in zijn geheel, of steeds een deel zodat de lezer aan het einde een compleet boek bij elkaar heeft verzameld en gelezen.

Sweek kenmerkt zich vooral door een verbintenis mogelijk te maken. De huidige wereld en maatschappij ontwikkeld zich zo snel dat dat we soms achter de feiten aanlopen. Sweek biedt de mogelijkheid  de auteur en de lezer direct met elkaar te verbinden via hun platform. En nog gratis ook.

Sweek is uitgegroeid tot een platform met meer dan 60.000 gebruikers en ruim 10.000 gepubliceerde verhalen. Het is mogelijk in 60 verschillende talen te gebruiken en de verhalen zijn in 10 talen vertaald. Wist je dat bijvoorbeeld de verhalen van Jen Minkman op Sweek staan? En Corine Hartman, een gevestigde auteur in het thrillergenre heeft zelfs een exclusief verhaal geschreven voor Sweek.

Je kunt gemakkelijk lezen, schrijven en delen via je computer, tablet en zelfs smartphone. Wanneer je naar het buitenland gaat kun je zelfs offline verder lezen omdat het verhaal waar je mee bezig bent wordt opgeslagen. Sweek heeft een eigen app zowel voor Android als IOS. Deze geeft ook notificaties wanneer er een nieuw hoofdstuk beschikbaar is van het verhaal dat je op dat moment leest.

Iedereen mag mee doen. Ongeacht welk genre je schrijft en of het een heel boek is of een kort verhaal. Iedereen is welkom.

Iedereen heeft een verhaal te vertellen.

Zoals eerder gezegd biedt Sweek ook de mogelijkheid tot self-publushing. Helemaal gratis, zo kun je thuis, vanuit je luie stoel jouw boek uitgeven. Sweek doet de rest.. Deze boeken kun je dan weer verkopen bij grote winkels zoals bijvoorbeeld bol.com.

Sweek houdt ook regelmatig schrijfwedstrijden, waarbij je leuke prijzen kunt winnen. Klik hier om meer te lezen over de schrijfwedstrijden.

Overtuigd? Is je interesse gewekt? Klik dan snel hier en meld je vandaag nog aan!

-X-

One thought on “Books and… Do you know Sweek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *