Recensie: Spijkervarken – Steve l’Homme

Onlangs kreeg ik een mail van Steve l’Homme, auteur van het kinderboek Van wie is het ei? welk ik eerder heb mogen recenseren. Lees mijn recensie  hier.

Hij stuurde mij een mail met een format van zijn nieuwste kinderboek Spijkervarken welke deze zomer uit zal komen. Ik mag dus als een van de eerste dit boek lezen samen met mijn zoontje en mijn mening geven. Een enorme eer natuurlijk. Steve, bedankt!

Korte inhoud

Prik is een stekelvarken, een echte, alleen kan niemand dat aan hem zien. Want het belangrijkste onderdeel van een stekelvarken, zijn stekels, die heeft Prik niet. Hij is zijn stekels kwijtgeraakt. Samen met zijn vriendjes gaat Prik op zoek naar nieuwe stekels.

Auteur

Steven l’Homme (1982) is schilder en muzikant. In 2012 is hij vanuit Amsterdam naar de Veluwe verhuisd waar hij samen met zijn vrouw en gezin woont. ‘Van wie is het ei?’ is zijn eerste boek. Spijkervarken is zijn tweede kinderboek.

Mijn mening

Bij het recenseren van een kinderboek laat ik mij leiden door de reactie van mijn zoontje. Hij is inmiddels 2,5 jaar en begrijpt dus prima wat er tegen hem gezegd wordt. Hij is gek op het lezen van boekjes en krijgt er soms dan ook geen genoeg van.

In vergelijking met het vorige boek van deze auteur, had mijn zoontje bij dit boek minder zijn aandacht erbij. Hij leek er minder van te begrijpen en zijn interesse lag er minder. Bij het boek Van wie is het ei? vond hij de zoektocht enorm interessant. Bij dit boek had hij dat minder. Ik vermoed dat het komt door de antwoorden gegeven door de dieren. De uitspraken leek hij niette begrijpen. Dit kan natuurlijk goed komen doordat hij wellicht nog wat te jong is voor dit boekje. Of het onderwerp pakt hem minder.

Persoonlijk vond ik het vorige boekje ook leuker, en sprak mij meer aan.

Wel leuk dat de auteur zich lijkt te binden aan het dierenthema. Veelal doen die thema’s  het erg goed bij kinderen dus ik denk dat dat een goede keuze is.

Lijkt dit boek je nou leuk? Dit boek verschijnt deze zomer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *