Recensie Blogtour: De Nergensman – Gregg Hurwitz

Korte inhoud

Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de ‘Nergensman’ genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.

Auteur

Gregg Hurwitz, auteur van onder andere Jij bent de volgende en Dan sterft ze, groeide op in de omgeving van San Francisco en woont tegenwoordig in Los Angeles. Hij studeerde Engels en psychologie aan Harvard en vervolgde zijn studie aan Trinty College (Oxford University), waar hij zich specialiseerde in de tragedies van William Shakespeare. In Engeland speelde hij tijdens zijn studie fanatiek voetbal in het universiteitsteam en nog steeds voetbalt hij graag (maar iets minder fanatiek). Naast zijn thrillers heeft Hurwitz screenplays voor bekende Hollywood-producers als Jerry Bruckheimer en Lorenzo di Bonaventura, bedacht hij tv-series voor Warner Studios en schreef hij comics voor Marvel.

Tijdens zijn afstuderen schreef Gregg Hurwitz zijn eerste boek. Voor zijn thrillers doet hij altijd grondig onderzoek. Zo heeft hij met de Navy SEALs op testterreinen met explosieven rondgeslopen, heeft hij met haaien in de Galápagos gezwommen en is undercover gegaan in hersenspoelende cultgroepen. Zijn thriller De misdaadschrijver kwam op de shortlist voor de Ian Fleming Steel Dagger Award en werd door de International Thriller Writers Association tot de beste thriller van 2007 benoemd. Zijn volgende boek Vertrouw niemand werd genomineerd voor de Crimespree Award 2010. In augustus 2011 verscheen zijn boek Dan sterft ze. Jij bent de volgende verschijnt in 2015.

 Bron: A.W. Bruna 

 

Mijn mening

Allereerst wil ik A.W. Bruna uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar en de mogelijkheid deel te nemen aan deze blogtour.

In De Nergens man lezen we verder met Evan Smoak. Wanneer hij bijkomt in een kamer die hij niet kent, wordt het hem al snel duidelijk dat iemand hem te grazen heeft genomen. Maar wie? En waarom? Evan moet een stuk sneller en slimmer zijn dan zijn tegenstander, die niet zuinig is geweest met voorzorgsmaatregelen. En dan zijn er nog de mensen die zijn hulp nodig hebben. Kan Evan op tijd ontsnappen?

Na een goede start in Orphan X gaat we nu in razend tempo verder met Evan Smoak. Ik had vanaf het begin af aan een zwak voor Evan. Eindelijk eens een ‘held’ zonder de standaard ‘kijk mij eens onoverwinnelijk zijn’. Evan laat regelmatig zijn menselijke en kwetsbare kant zien, wat hem juist tot een onverwoestbaar persoon maakt.

De auteur weet ook in dit deel de spanning prima op te bouwen. Ik moest gewoon verder lezen. De details in het boek worden zo goed beschreven, dat het lijkt alsof je erbij bent, je ziet wat Evan ziet, je hoort en ruikt zoals hij. Wanneer een auteur dat kan, weet je dat je met een auteur van klasse te maken heeft.

De Nergensman is het welkome vervolg op Orphan X en wat mij betreft mag er nog wel een vervolg komen.

 De Nergensman

ISBN: 978-94-005-0868-2. Uitgeverij: A.W. Bruna. Oorspronkelijke titel: The Nowhere Man. Vertaald door: Martin Jansen in de Wal. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 411

Alle informatie omtrent deze blogtour is ook te lezen op de website van A.W. Bruna. Klik op onderstaande link om naar het artikel te gaan. 

https://www.awbruna.nl/blogtour-met-de-nergensman-gregg-hurwitz/

In deze blogtour zit ook een winactie. 

Wat is jouw codenaam?

De challenge: je kruipt voor één dagje in de huid van Evan Smoak en wordt op een geheime missie gestuurd! Maar om de slechteriken te slim af te zijn heb je natuurlijk ook een codenaam nodig. Wat is jouw unieke codenaam? Geef dit via publiciteit@awbruna.nl aan ons door, inclusief een uitleg en maak kans op jouw eigen exemplaar van De Nergensman!

Mijn codenaam zou zijn: Survivor012.

Dit omdat ik in 2012 een zeer zwaar ongeval heb gehad tijdens mijn werk, waarbij ik bijna kwam te overlijden. Het scheelde een haartje zeiden de artsen. Een mooi eerbetoon aan mijn herstel zou ik zeker verwerken in mijn codenaam om de badguys op te pakken, aangezien dit in mijn casus niet meer mogelijk was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *