Mommy Story #3: Het perfecte geboortekaartje

Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden, ze is al bijna vier maanden oud, dat mijn dochtertje, ons tweede kindje geboren werd. Zo’n belangrijke gebeurtenis verdient een waardige aankondiging. Buiten mijn liefde voor boeken heb ik nog een ‘crush’ en dat is op geboortekaartjes. Heerlijk vind ik ze. Ik sta dan altijd te trappelen als ik weet dat er elk moment een door de brievenbus kan vallen. Ik ben dan zo benieuwd naar het ontwerp.

Toen ik zelf dus voor de tweede keer in verwachting was, en het geslacht van de baby wist, stond ik dan ook te trappelen om alvast op onderzoek uit te gaan voor ons geboortekaartje. 

Ik had mij voorgenomen mij te beperken tot 5 proefkaartjes. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik om in de proefkaartjes en zag ik door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk heb ik toch het perfecte kaartje gevonden, maar dit heeft wel aardig wat voeten in de aarde gehad.

Dat moest nu anders.

Al snel bleek dit een enorme opgaven. Het leek wel alsof er ineens nog meer sites waren waar je geboortekaartjes kon bestellen. Wat een ellende. Hoe kon ik ooit kiezen. ik was vastberaden niet te settelen met een kaartje waar ik niet helemaal weg van was. Waarschijnlijk zou dit de laatste keer zijn dat ik een geboortekaartje kon uitkiezen.

Al snel verviel ik in mijn oude patroon en verbrak de belofte aan mijzelf. Ik denk zelfs dat ik nog meer kaartjes heb aangevraagd dan bij mijn zoontje. I know, shame on me, maar ik kon het niet helpen. Er is zoveel keuze. Hoe moet je nou uit al die kaartjes het perfecte kaartje vinden?

Voor mij lag het antwoord uiteindelijk op de site van Hipdesign. Bij Hipdesign kun je gemakkelijk zelf het perfecte kaartje vinden, zelf ontwerpen, of laten ontwerpen. Kies uit honderden verschillende ontwerpen, pas deze aan naar jouw smaak en bestel eenvoudig jouw kaarten.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat er een aantal trend  waren op het gebied van geboortekaartjes voor 2017.

Het Silouet kaartje

 

Een eenvoudig kaartje waarbij het silouet van het kindje, dan wel broertjes, zusjes of dieren is afgebeeld op een rustige, soms neutrale achtergrond.

Het kraft kaartje

Less is more is tegenwoordig het motto. Met een kraft basis voor je kaartje kun je alle kanten op.

Het confetti kaartje

Het kaartje met confetti is een geslaagd kaartje voor meerdere gelegenheden. Ook leuk, doe eens echte confetti in de enveloppe erbij.

Het vintage kaartje

Het vintage kaartje is een trend die al langer bestaat. Wat we hier veel zien zijn oude auto’s en vervoersmiddelen.

Het space kaartje

Totaal niet mijn stijl, maar zeker wel een origineel concept, voor ouders die eens iets anders willen.

Het watercolour kaartje

Een zeer klassiek en zacht kaartje voor zowel jongens als meisjes.

Het dierenkaartje

En hier is onze winnaar! Het dierenkaartje. Bovenstaand kaartje trok mijn aandacht. De combinatie van mint en roze sprak mij direct aan. Dit zijn immers de kleuren van de babykamer. Maar toch was ik niet helemaal tevreden. Ik wilde namelijk ook graag ons zoontje vermelden op het kaartje middels een afbeelding. Dit was totaal geen probleem. Hipdesign paste het kaartje aan en plaatste er een tweede flamingo bij en gaf het kleinste diertje een rozige kleur. Perfect was hij. Ik was helemaal in love. Eindelijk had ik het kaartje gevonden en hoefden we alleen nog te wachten op de komst van de kleine meid.

Geboortekaartjes van mijn zoontje en dochtertje

Hoe is jullie zoektocht naar  het perfecte geboortekaartje verlopen?

-X-

De gebruikte afbeeldingen zijn afkomstig van www.hipdesign.nl en zijn gebruikt met hun toestemming. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *