Recensie: Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Korte inhoud

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het einde van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar Sam verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Auteur

Jill Mansell is de bestsellerauteur van Je bent geweldig en Lang leve de liefde. Ze schrijft heerlijke feelgoodromans vol humor, liefde en vriendschap. Van haar romans zijn meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

Mijn mening

Allereerst wil ik bol.com en uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken. Dankzij hun mag ik dit boek recenseren als recensent voor het leesmagazine van bol.com in de categorie chicklit.

In dit boek volgen we de nuchtere Clemency. Een jonge vrouw die niet bewust op zoek is naar een man. Maar wanneer ze er spontaan een tegenkomt die goed in de smaak valt maakt dat toch wat spanning in haar los. Helaas splitsen hun wegen en zal ze hem nooit meer zien.

Maar dan komt haar stiefzus bij haar langs met de mededeling de man van haar leven te hebben ontmoet. Clem valt achterover wanneer ze ontdekt wie deze man is.

Ondertussen keek ze over Belles schouder naar haar nieuwe vriend, die net zijn zonnebril afzette.

Tja, en wat moet je dan. Natuurlijk was ze blij voor haar stiefzus, maar dit was niet wat ze had verwacht. Ze had niet verwacht Sam ooit nog te zien, laat staan aan de zijde van Belle.

Zodra je begint in dit boek is er geen houden meer aan. Het boek is zo heerlijk luchtig en herkenbaar geschreven. Een mix van feelgood, pakkende humor en diepgaande gevoelens kenmerken deze topper van een roman.

Papa, zijn ze getrouwd?

De vrouw van het stel richtte zich tot het jongetje en zei ad rem: “Nee, daar zien ze er veel te gelukkig voor uit. “

Het boek deed me op een bepaalde manier ook denken aan de film Love actually.  In het boek worden diverse personages goed uitgewerkt en hun eigen verhaal gedeeld. Hierdoor kom je erachter dat alle personages met elkaar verweven zijn. Net als in de film zie je aan het einde een perfecte samenkomst wat zorgt voor een passend einde. Een centraal punt in dit boek is de zoektocht naar ware liefde en het vinden van jezelf.

En Clem, you got to love her. Heerlijk down-to-earth ondanks de lastige positie waarin ze zich in bevindt. Haar relativeringsvermogen is hartverwarmend te noemen terwijl we aan haar zijde de temperatuur voelen dalen wanneer haar zus in de buurt is.

Een belangrijk punt wat centraal staat in dit boek is de zoektocht naar ware liefde en vinden van jezelf onderweg hiernaartoe.

Ik zie je op het strand  is voor mij een verhaal welke best verfilmd mag worden. En in de rol van Clemency zou ik dan graag iemand zien als Cobie Smulders, welke we kennen van haar rol als Robin in How i met your mother. Ik denk dat zij de nuchtere rol va Clem prima zou kunnen vertolken op het witte doek.

Ik zie je op het strand is een verslavende roman, zeker de moeite waard.

Ik zie je op het strand

ISBN: 9789024567607. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff. Oorspronkelijke titel: Meet me af Beachcomber Bay. Vertaald door: Marja Borg. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 378.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *