Books and… Workshop Recenseren bij Lees.Bol.com

Veel van jullie zullen het wellicht hebben gezien op mijn facebookpagina.

Gisteren had ik de eer om naar Bol.com te gaan en daar samen met de andere recensenten van Lees.Bol.com een workshop recenseren te volgen. Het Leesmagazine bestaat nu enige tijd. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Onder leiding van Janneke Siebelink kregen wij extra handvatten om onze recensies nog beter uit te werken en te verwoorden. Na een warm onthaal door Janneke was het het woord aan de copywriters Valerie en Carmen. Zij gaven ons tips om onze titels en teksten een pakkend karakter te geven en legden uit hoe zij het redigeren aanpakken.

Vervolgens was het het woord aan Karin. Zij vertelde ons hoe we onze recensies het beste konden delen.

Als laatste was het de beurt aan Natasza Tardio, schrijfster en recensent. Zij gaf ons een workshop recensie schrijven en legde ook de impact uit van een recensie.

Voor mij leverde dit enorm nuttige tips op en heeft mij aan het denken gezet over mijn eigen recensies. Ik laat alle tips en trucs even op mij inwerken en ga bekijken wat ik hiermee kan. Mogelijk gaat er dus een en ander veranderen aan mijn toekomstige recensies. De reeds geschreven recensies, ook de geplande, zullen blijven zoals jullie gewend zijn, maar wellicht zullen de vervolg recensies er wat anders uit gaan zien.

Het was ook enorm leuk om alle andere recensenten eens in het echt te zien. Sinds kort hebben wij een eigen pagina gekregen op het Lees Magazine van bol.com. Hier kun je iets over ons lezen en zien welke boeken wij reeds hebben gerecenseerd voor dit magazine. Klik hier voor die van mij.

Na de workshops kregen wij een rondleiding over de redactie van Bol.com. En wauw, ik keek mijn ogen uit. Al die boeken. Het moet geweldig zijn om hier te werken.

Uiteraard werden we niet met lege handen weggestuurd. We ontvingen allemaal een mooie goodiebag met een aantal boeken die binnen ons genre vielen als recensent voor het Lees Magazine. In mijn goodiebag zaten drie chicklits. Heerlijk.

Een van de boekenkasten op de afdeling

Ter afsluiting was er nog een gezellige borrel. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we nog even nagepraat en boekentips uitgewisseld. Ik kijk alweer uit naar de volgende ontmoeting, gelukkig staat deze in september gepland.

-X-

4 thoughts on “Books and… Workshop Recenseren bij Lees.Bol.com

  1. Beetje spijt dat ik er niet kon bij zijn. Maar ik heb intussen wel een pakketje met boeken gekregen als presentje. Zonde dat het voor mij echt een heel eind is en moeilijk te combineren. Zou er echt graag eens bij kunnen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *