Mommy Story #4: Nooit meer zwanger, wat ga ik missen?

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik rondliep met een dikke buik. En genieten was er niet echt meer bij omdat ik last had van allemaal kwaaltjes en pijntjes. Enorm blij was ik dan ook toen de bevalling begon en ik na negen uurtjes ons tweede kindje kon verwelkomen in de wereld. De pijntjes en kwaaltjes verdwenen als sneeuw voor de zon en mijn lichaam begon zich weer meer als zichzelf te gedragen. 

Maandenlang hadden mijn man en ik het erover. Is dit ons laatste kindje? Of komt er ooit nog een bij? Tijdenlang hebben we dit open gehouden en dachten we ‘we zien het wel, zeg nooit nooit’. Maar na een enorm zware bevalling en het gezinsleven met een baby en een peuterpuber begon de mening van mijn man om te slaan. En al snel werden de woorden ‘Dit was ons laatste kindje’ door hem uitgesproken. Ondanks dat ik er altijd rekening mee heb gehouden dat we maximaal twee kindjes zouden krijgen, kwam het enigszins hard aan. Een aantal dingen zou ik dus wel gaan missen en nooit meer meemaken:

  • Nooit meer getrappel voelen in mijn buik
  • Nooit meer het geluk ervaren na een positieve zwangerschapstest
  • Nooit meer het geheimpje samen met mijn man totdat we het bekend maken
  • Nooit meer de spanning voor de echo’s en ontdekken wat het geslacht is van het kindje
  • Nooit meer die lieve blikken van mensen als je rond paradeert met je dikke buik
  • Nooit meer mensen die standaard voor je opstaan en alles voor je willen doen
  • Nooit meer het principe van ‘alleen maar met zijn tweeën’  als je op de bank zit met het ukkie in je buik
  • Nooit meer ongegeneerd ‘voor twee eten’

Ik weet verstandelijk gezien dat dit ook de juiste keuze is. We hebben twee gezonde kindjes, een jongetje en een meisje. Een derde kindje een hoop aanpassingen vergen bij ons. Een grotere auto en aanpassingen in huis. Om nog maar niet te spreken over wat er da financieel gebeurd. Maar toch is dit besluit wel iets wat ik echt even moet verwerken. Soms ook wanneer ik anderen zwangeren vrouwen zie, denk ik ‘Tja, voor mij nooit meer’.

En laat ik voorop stellen dat ik me onwijs gelukkig prijs met twee gezonde kindjes en dat ik weet dat het allemaal echt niet vanzelfsprekend is. Er zijn genoeg mensen die dit geluk niet mogen ervaren.

Mijn liefjes Picture made by Love & joy fotografie

Hoe dan ook, ik zal denk ik even moeten wennen aan dit idee en dit zal met de tijd ook zeker lukken.

Hoe ging dit bij jullie? Hadden jullie er moeite mee?

-X-

One thought on “Mommy Story #4: Nooit meer zwanger, wat ga ik missen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *