Recensie: S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Korte inhoud

Greer MacDonald is nieuw op de St. Aidan the Great School, afgekort S.T.A.G.S. .Helaas voor haar worden nieuwelingen vermeden. De Middeleeuwers – de populairste leerlingen van de school – zwaaien er de scepter. Net als ze denkt dat het nooit zal lukken om vrienden te maken, ontvangen Greer en twee andere leerlingen een geheimzinnige brief met voorop drie woorden: jagen schieten vissen. Als Greer erachter komt dat het een uitnodiging is om het weekend van de herfstvakantie door te brengen op het landgoed van Henry de Warlencourt, de knapste en rijkste jongen van de school, is ze verbaasd maar ook gevleid. Wat Greer nog niet weet, is dat je sommige uitnodigingen beter niet kunt aannemen.

Mijn mening

Allereerst wil ik uitgeverij Meis en Maas bedanken voor het recensie-exemplaar van dit boek.

Ondanks dat dit boek met name bedoelt is voor jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, stond ik na het lezen van de achterflap te popelen om eraan te beginnen.

In dit boek volgen we Greer, een jonge meid die nogal een buitenbeentje is op haar nieuwe school. Ze hoort nergens echt bij en dat wordt hij dan ook continue duidelijk gemaakt door de Middeleeuwers, de populaire kinderen van de school. Wanneer zij een uitnodiging krijgt om een weekend door te brengen op het landgoed van de leider van de Middeleeuwers kan zij haar geluk niet op. Maar niks is wat het lijkt. En is het echt wel zo’n goed idee om mee te gaan?

Ik besefte dat dit misschien wel dezelfde sinaasappels waren die ik die ochtend in de oranjerie had gezien, toen ze nog onschuldig en mooi aan hun takken hadden gehangen, zich niet bewust van het feit dat dit hun laatste dag op aarde was. Net als fazanten – die arme dode fazanten. Er was veel dood om ons heen vandaag

Het eerst wat meteen opvalt is de cover. Deze is werkelijk prachtig en je oog wordt er meteen naartoe getrokken. Het hertengewei blijkt later ook als een rode draad door het verhaal te lopen.

Het boek is verdeeld in drie delen, namelijk het onderdeel jagen, schieten en vissen. Elk deel beschrijft het deel van de uitnodiging die uitgevoerd wordt in het weekend. En mocht je echt een enorme dierenvriend zijn dan moet je wellicht even overwegen dit boek te lezen. De dieren ervaren kwelling puur en alleen bestemd voor het vermaak van de Middeleeuwers. Iets wat je best kan raken.

De auteur weet elk detail in het boek levensecht te beschrijven waardoor het verhaal begint te dansen voor je ogen. De emoties die Greer en haar vriendinnen ervaren heeft de auteur zo goed verwoord dan je de gevoelens perfect kan inbeelden.

S.T.A.G.S. is een vlotte en lugubere young adult die wat mij betreft de stempel ‘Mustread’ mag krijgen. Ik kon hem gewoon niet wegleggen.

En de geruchten gaan dat de filmrechten reeds verkocht zijn! Ik kan niet wachten.

S.T.A.G.S

ISBN: 9789030503477. Uitgeverij: Meis en Maas. Oorspronkelijke titel: S.T.A.G.S. Vertaald door: Maria Postema. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 299.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *