Recensie: Ik kan alleen wormen tekenen – Will Mabbitt

Korte inhoud

Dit boek gaat over wormen. (Ik kan alleen wormen tekenen).

Een boek dat helemaal over wormen gaat, klinkt misschien een beetje gek, maar is eigenlijk hilarisch. Zeker weten dat kinderen met dit boek over de grond rollen van het lachen.

Normaal gesproken ben ik ontzettend bescheiden en schep ik niet op over mijn boeken, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het meest geweldige boek van deze eeuw –  en waarschijnlijk ook van de vorige – heb gemaakt (al heb ik die niet allemaal gelezen) –  Will Mabbitt

Mijn mening

Allereerst wil ik uitgeverij Meis en Maas bedanken voor het recensie-exemplaar.

Het eerste wat opvalt aan dit boek is de vrolijke en kleurrijke cover.

Voornamelijk is het boek Ik kan alleen wormen tekenen een telboek. In dit boek leren jonge kinderen tellen van 1 tot 10. Voor de peuters dus een ideaal boek. Naast een grappig verhaal leren zij gelijk de eerste 10 cijfers tellen.

Het is een erg kleurrijk boek, maar qua gedetailleerde tekeningen hoef je het in dit boek niet te zoeken. Leuk juist, want de titel van het boek geeft dit gelijk al aan. De auteur kan alleen wormen tekenen. De auteur heeft wel elke worm een eigen identiteit weten te geven en specifieke kenmerken. Zo blijven ze wel allemaal uniek. Wat best knap is aangezien wormen allemaal op elkaar lijken.

Ik laat mij bij dit soort boeken ook altijd leiden door mijn zoontje aan wie ik het voorlees. Ik vind zijn reactie erg belangrijk aangezien het een boek is voor zijn leeftijd.

Hij vond het boek super grappig. Hij bleef maar naar alle wormen wijzen en proberen te tellen.

Ondanks dat het een voorleesboek is, is het voor de ouderen kinderen en ouders ook erg vermakelijk. Het is grappig en bijna niet mogelijk dit boek voor te lezen zonder een enorme lag op je gezicht. Echt een aanrader voor kindjes die het leuk vinden om te tellen. En anders gewoon lekker voor jezelf.

Ik kan alleen wormen tekenen

ISBN: 9789030503439. Uitgeverij: Meis en Maas. Oorspronkelijke titel: I can only draw worms. Vertaald door: Bibi Rumping. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *