Books and… boekentips voor de kerst

Over een week is het alweer kerst, ‘The most wonderfull time of the year’.

En laten we eerlijk wezen, wij als echte boekenliefhebbers hopen allemaal op een mooi boek onder de boom. Vandaag deel ik met jullie mijn boekentips voor onder de kerstboom binnen verschillende genres. Gebaseerd op mijn gelezen boeken van dit jaar. 

Thriller

De pier – Claire Douglas

Al ruim twintig jaar wordt Frankie Howe geteisterd door nachtmerries en pijnlijke herinneringen aan de verdwijning van haar beste vriendin. In een poging hieraan te ontvluchten is zij naar Londen verhuisd. Maar wanneer Sophies broer haar belt met de mededeling dat er een lichaam is gevonden, weet Frankie dat er niets anders op zit dan terug te gaan naar het dorp waar ze is opgegroeid. Samen met Daniel gaat zij op onderzoek uit om de waarheid omtrent de verdwijning van Sophie boven tafel te krijgen. Maar wat niemand weet is dat Frankie al jarenlang een geheim met zich meedraagt. En ze lijkt niet de enige te zijn.

Klik hier voor mijn recensie van De pier.

Roman/Chicklit

Nachten in New York – Sarah Morgan

In deze feelgoodserie volgen we Paige. Samen met haar twee beste vriendinnen is zij een eigen evenementenbureau begonnen. Maar zoals bij elk startend bedrijf gaat niet met horten en stoten.  Om alles op gang te krijgen moet zij de hulp vragen van Jake, de beste vriend van haar broer. Maar omdat zij al sinds haar tienertijd stiekem verliefd is op Jake is dit een hele opgave voor haar. Zeker na een rampzalige afwijzing toen ze jong was. Om niet weer haar hart te laten breken, en een succes te maken van haar nieuwe bedrijf zet Paige alles op alles om haar gevoelens te verbergen.

Klik hier voor mijn recensie van Nachten in New York

Non-Fictie

Sara en Liv – Suzan Hilhorst

Twee weken na mijn geboorte gingen we naar de speeltuin, mijn vader, moeder, Nils en ik. Slapend liet ik mij duwen, nog half in mijn dromerige sprookjeswereld. Het was een prachtige dag, de zon dwarrelde in stralen naar beneden en de wind fluisterde de vage belofte van een onbezorgde toekomst in ons oor.’

Sara en Liv is het indringende portret van de korte levens van twee zusjes en de impact die hun dood heeft gehad op het gezin. Geschreven in een prachtige, verstilde stijl en vanuit het bijzondere wisselende perspectief van moeder én kind vertelt Suzan Hilhorst haar autobiografische verhaal. Sara en Liv is een meer dan indrukwekkend debuut over verlies, rouw, hoop en geluk en bovenal een ode aan het leven.

Klik hier voor mijn recensie van Sara en Liv.

Young Adult

S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Greer MacDonald is nieuw op de St. Aidan the Great School, afgekort S.T.A.G.S. .Helaas voor haar worden nieuwelingen vermeden. De Middeleeuwers – de populairste leerlingen van de school – zwaaien er de scepter. Net als ze denkt dat het nooit zal lukken om vrienden te maken, ontvangen Greer en twee andere leerlingen een geheimzinnige brief met voorop drie woorden: jagen schieten vissen. Als Greer erachter komt dat het een uitnodiging is om het weekend van de herfstvakantie door te brengen op het landgoed van Henry de Warlencourt, de knapste en rijkste jongen van de school, is ze verbaasd maar ook gevleid. Wat Greer nog niet weet, is dat je sommige uitnodigingen beter niet kunt aannemen.

Klik hier voor mijn recensie van S.T.A.G.S.

Kinderboek

Moet je zien – Milja Praagman

Hé, wat ligt daar?

Egel vindt een tak. Maar ja wat moet je daar nou mee. Maar de tak is een zwaard, een kruk, een hengel en nog veel meer. Maar zijn vrienden hebben geen oog voor egel en zijn tak. Maar dan gaat het regenen.

Klik hier voor mijn recensie van Moet je zien.

Welke boeken zouden jullie aanbevelen of zien jullie graag onder de boom liggen?

Alvast fijne feestdagen!

-X-

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *