Recensie: Lech – Kiki van Dijk

Korte inhoud

Tess heeft haar droombaan gevonden bij het populaire pr-bureau Imagehouse. Maar dat succes heeft een keerzijde: ze ziet haar ban en vierjarige tweeling steeds minder. En net als ze met het hele gezin een weekendje weg willen, wordt Tess gevraagd voor een brainstormsessie in het luxueuze skioord Lech.

Het team vergaderd in een comfortabel chalet midden op de berg. De omgeving is prachtig, maar de sfeer ongemakkelijk. Tess voelt dat haar collega’s iets voor haar verbergen. En als het chalet door een hevige sneeuwstorm van de buitenwereld afgesloten raakt, lopen de spanningen hoog op… Wie durft Tess nog te vertrouwen?

Auteur

Kiki van Dijk is de pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur, maar van wie? In 2014 verscheen het eerste boek van de mysterieuze Kiki van Dijk, genaamd Zeevlam.

Mijn mening

Allereerst wil ik uitgeverij Xander bedanken voor het recensie-exemplaar van dit boek.

In dit verhaal volgen we Tess, een iet wat naïeve vrouw van veertig die haar perfecte baan heeft gevonden. Een veeleisende baan, want haar gezin verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Op haar verjaardag verrast haar man haar met een weekendje weg. Maar wanneer ook haar baas haar uitnodigt voor een weekend weg voor het werk raakt zij in conflict met haarzelf. Ze besluit te kiezen voor haar werk en reist af naar Lech. De spanningen binnen de groep zijn om te snijden. Maar wanneer het chalet bedolven raakt onder een lawine trekt de spanning pas echt aan. Iedereen staat op scherp. Wie is er nog te vertrouwen.

Dit boek was een stuk dunner als ik van te voren had verwacht. Met slechts 94 pagina’s is dit een lekker boekje voor even tussendoor.

De stijl is zoals we gewend zijn van Kiki van Dijk. Met een mooie omschrijving van de omgeving weet de auteur je altijd mee te nemen naar de locatie uit het boek. Waar ik een van haar vorige boeken niet erg origineel vond, maakt ze dat hier goed met Lech. Een verhaal zoals ik die nog niet eerder heb gezien. Vol bedrog, geld, en complotten die je tot op de laatste bladzijde op het verkeerde been zetten. Van mij had dit boek wel wat langer mogen duren zodat de theorieën wat meer uitgewerkt hadden kunnen worden. Ook had ik graag meer gelezen over het verleden van Tess, waar veelvuldig naar gerefereerd wordt.

Lech

ISBN: 9789401607957. Uitgeverij: Xander uitgevers. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *