Recensie: Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Het perfecte leventje

In Mijn beeld van jou volgen we Emma, een jonge vrouw van begin dertig die alles voor elkaar lijkt te hebben. Al sinds haar jeugd heeft zij hetzelfde vriendje en haar ouders hebben haar carrière al uitgebreid voor haar uitgestippeld. Maar dan ontmoet ze Boris. Een fotograaf met een passie voor het leven. Halsoverkop wordt zij verliefd op hem en dit is geheel wederzijds. Maar waarom wil Boris niet dat zij alles opgeeft om met hem verder te gaan? En waar is hij ineens?

“Geloof jij dat hij hierna nog ergens is? Dat hij ons nog zal kunnen zien, dat wij af en toe het gevoel hebben dat hij nog bij ons is? Dat we hem later weer zullen ontmoeten?”

“Ik ben mijn hele leven lang een nuchtere eikel geweest. Een hemel, of reïncarnatie, daar heb ik nooit iets mee gehad. Dood is dood. Als je dood bent, is er niks meer, alleen zwart. Maar nu met Boris…” Hij kijkt omhoog naar de strakblauwe lucht, een hand boven zijn ogen. “Ik hoop dat er een hemel is, ” zegt hij dan. “Dat is alles wat ik kan doen. Hopen dat er tenminste een hemel is. “

Omdat ik dit boek mocht recenseren voor het leesmagazine van Bol.com staat de volledige recensie op die website. Klik hier voor de hele recensie.

Mijn beeld van jou

ISBN: 9789026143786. Uitgeverij: de Fontein. Verschijningsjaar: 2018. Aantal pagina’s: 302.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *