Recensie: Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge

Korte inhoud

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Auteur

M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Dit is het vijfde boek met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

Mijn mening

In alweer dit vijfde deel rondom de bijzondere inspecteur Helen Grace zien we Helen als nooit te voren. Wanneer een moord haar confronteert met haar eigen leven, is de scheidingslijn tussen werk en privé dunner dan ooit. En dit terwijl ze altijd haar best heeft gedaan niemand deelgenoot te maken van haar activiteiten in haar privé leven. Ze zet alles op alles om de dader te vinden, maar hoe geheim zijn je geheimen eigenlijk?

Helen Grace is een van mij favoriete personages. Heerlijk wijf. Rauw, eerlijk en recht door zee. Zo zie ik ze graag. Zelfs wanneer ze in het nauw gedreven wordt, zet ze alles op alles.

Helen knikte. Het was vreemd om hem te horen praten over gevoelens die zij ook had gehad, maar ze hield haar blik neutraal.

Gedurende het lezen van dit verhaal was ik heel even bang dat het hier ging om een voorspelbaar plot. Halverwege had ik echt het idee dat ik al wist wie de dader was en was oprecht teleurgesteld. Zo ken ik de schrijfstijl van Arlidge niet. Heeft hij ineens een andere weg ingeslagen?

Gelukkig bleek niets minder waar. Ik zat er compleet naast. Arlidge heeft een fantastische draai gegeven aan het plot. Een die ik echt niet zag aankomen. Wat een talent heeft deze auteur. Op het puntje van mijn stoel heb ik dit boek uitgelezen. En wat een cliffhanger.

Tijdens dit deel in de reeks heb je het gevoel dat je de ware Helen Grace steeds beter leert kennen. De gevoelige snaren worden geraakt en diep weggestopte geheimen komen langzaam boven drijven. En wat moet je dan, als de hele wereld naar jou kijkt, en jou roemt om jouw succes binnen het vak? Hoever ga je om je geheimen te beschermen, en wat als deze geheimen jou inhalen?

Voor mij is Naar bed, naar bed een van de beste delen in deze reeks. Het maakt dat je smacht naar het volgende deel.

Arlidge weet het verhaal met een harde twist te leiden naar een denderend plot met een ontknoping waar je hoofd van tolt.

Naar bed, naar bed

ISBN: 9789022578599. Uitgeverij: Boekerij. Oorspronkelijke titel: Little boy blue. Vertaald door: Harmien Robroch. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 364.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *