Recensie: Eens gegeven – Charlotte de Monchy

Het kan altijd beter

In Eens gegeven van Charlotte de Monchy volgen we Feline. Ondanks dat haar leven redelijk oké is, is er voldoende ruimte om het een upgrade te geven. Ze woont anti-kraak, ja dat is best gezellig, maar de staat van het voormalige hotel laat enigszins te wensen over. Ze werkt als taxateur bij de Amsterdamse veiling, een droombaan voor iemand die haar hart en ziel bij kunst heeft liggen. Ware het niet dat haar baas haar gebruikt voor allerlei saaie persoonlijke klusjes, en het echte werk overlaat aan zijn zoon.

Verwacht het onverwachte

Wanneer haar baas haar het zoveelste vreemde klusje geeft, loopt dit heel anders af dan verwacht. Een wilde en passievolle nacht is het gevolg met de knappe bankier Teun uit Londen. Bij het afscheid geeft Teun haar een schilderijtje mee. Onder het afzichtelijke ding blijkt een waardevol schilderij te zitten, een ware Breitner. Een knagend geweten valt haar de hele dag lastig. De kans is mega groot dat zij Teun toch nooit meer ziet. En met het geld dat de Breitner opbrengt kan zij het hotel mooi laten opknappen.

Ik mocht dit enorm leuke boek lezen als recensent voor het Leesmagazine van Bol.com. Benieuwd naar mijn hele recensie? Je kan hem hier helemaal lezen.

Feline keek naar Teuns lippen. Als er adem uit naar buiten kwam weken ze iets uiteen. In het midden van zijn bovenlip zat een sproet. Wakker worden naast hem voelde net alsof ze acht was en jarig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *