Recensie: Wie niet weg is – M.J. Arlidge

Korte inhoud

Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtszaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…

Auteur

M.J. Arlidge schrijft al jaren scenario’s voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al zeven boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. Wie niet weg is is het zesde deel in deze spannende reeks.

Mijn mening

In alweer het zesde deel rond inspecteur Helen Grace, volgen we haar in haar eigen strijd om te overleven. Nadat haar een drievoudige moord ten laste is gelegd, brengt zij haar tijd door in de gevangenis. Omringt door veroordeelden die zij daar zelf heeft gebracht. Terwijl haar collega er alles aan doet aan onschuld te bewijzen is het voor Helen elke dag het zelfde liedje: Overleven te midden van de ergste misdadigers die haar bloed wel kunnen drinken.

Helen wilde langs haar heen, maar voelde dat haar hoofd plotseling naar achteren werd gerukt. Alexis had haar vastgepakt, legde een vlezige hand op haar schouder en dwong haar tegen de grond.

Zoals we ook gewend zijn in de voorgaande delen, heeft Arlidge ook in dit zesde deel oog voor detail. Niets is wat het lijkt en alle minuscule puzzelstukjes hebben een doel. Een doel die pas aan het einde in elkaar valt als een puzzel. Niets is onbelangrijk.

Ondanks dat Helen absoluut niet thuis hoort in de gevangenis, klopt haar personage wel in de omgeving. De ruige tante kan zich ondanks een aantal tegenslagen goed staande houden en doet haar imago eer aan. Helen is wat dat aan gaat een van mijn favoriete personages aller tijden.

Ook in dit deel maakt Arlidge gebruik van korte hoofdstukken. Hierdoor worden diverse invalshoeken snel belicht en weet hij de lezer te binden. Je moet verder lezen en ach wat is dan nog even snel een hoofdstukje.

Wat mij betreft is Wie niet weg is een van de beste delen uit de reeks rondom Helen. Een nagelbijtertje die zelfs de beste acrylnagels zal laten sneuvelen. Ik vond het zowaar weer jammer dat hij uit was, en ik hoop dat Arlidge nog vele delen zal schrijven.

Wie niet weg is

ISBN: 9789022582206. Uitgeverij: Boekerij. Oorspronkelijke titel: Hide and Seek. Vertaald door: Harmien Robroch. Verschijningsjaar: 2017. Aantal pagina’s: 396.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *