Recensie: Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Korte inhoud

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Auteur

Rosie Walsh schreef dit boek, gebaseerd op  iets wat een vriendin van haar had meegemaakt.

Mijn mening

Rosie Walsh kan haar geluk niet op. Haar laatste zeven dagen waren geweldig. Uit het niets verscheen daar Eddie, de man van haar leven. Samen hebben zij zeven hele dagen doorgebracht. Liefde op het eerste gezicht, ware liefde, alles voelt Rosie. En ze weet zeker dat dit ook voor Eddie geldt. Na zeven dagen gaat Eddie op vakantie. Maar hij belooft te bellen….

Maar dat doet hij niet. Rosie is er kapot van en is ervan overtuigd dat er iets mis is.

Voordat ik aan dit boek begon had ik sterk de indruk dat dit een heerlijke feelgood roman zou zijn. Met die insteek begon ik aan dit boek. Maar al snel werd mij duidelijk dat dit boek veel meer is.

Het verhaal is verdeeld in drie delen. Er wordt afwisselt tussen diverse perspectieven. Daarnaast zijn er meerdere brieven toegevoegd, geschreven door Rosie, aan Eddie en aan iemand die sinds negentien jaar geleden geen deel meer uit maakt van haar leven maar duidelijk enorm dierbaar is voor Rosie.

Het springen door de tijd en de afwisseling van invalshoeken geeft je de mogelijkheid zowel Rosie, als haar vrienden goed te leren kennen. De gebeurtenis negentien jaar geleden heeft zeer grote onzichtbare littekens achtergelaten bij Rosie. Nog dagelijks worstelt zij hiermee. Gelukkig heeft zij zeer goede vrienden waarop zij echt kan bouwen. Gedurende het verhaal geeft de auteur je genoeg mogelijkheden om deze vrienden ook goed te leren kennen. Ware vriendschap komt naar voren en je voelt je zelf verbonden met deze groep.

In dit boek staat niet een thema voorop. Er worden naar mijn mening diverse thema’s belicht. Vriendschap, liefde, verwerken en loslaten lijken de boventoon te voeren in dit prachtige verhaal. Onverwachte gebeurtenissen voeren je mee en weten je gebonden te houden aan het verhaal.

Zeven perfecte dagen is wat mij betreft een prachtig en hartverwarmend verhaal met een wirwar aan emoties.

Zeven perfecte dagen

ISBN: 9789022582398. Uitgeverij: Boekerij. Vertaald door: Anne Jongeling. Verschijningsjaar: 2018. Aantal pagina’s: 336.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *