Recensie: Bali – Kiki van Dijk

Korte inhoud

Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht.

Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.

Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen?

De auteur

Kiki van Dijk heeft vier succesvolle thrillers op haar naam staan, waaronder bestseller Ibiza (2016). Van het ongekend populaire boek werden maar liefst 30.000 exemplaren verkocht. Ibiza was het begin van Kiki’s spannende serie eiland-thrillers, daarna volgde Ibiza – de erfenis. Bali is haar nieuwste.

Mijn mening

In Bali lezen we voornamelijk mee met Cita, een hardwerkende moeder van een volwassen dochter, vrouw van iemand die vecht tegen een drankprobleem en moet dealen met de gevolgen van een dodelijk ongeval en workaholic. Wanneer blijkt dat haar dochter Evi wordt vermist op het eiland Bali, kan Cita enkel hopen dat haar bekoelde relatie met haar dochter voldoende is om haar terug te vinden. Een race tegen de klok begint. Terug naar het eiland waar ze pijnlijke herinneringen aan heeft.

In het boek vindt een afwisseling plaats tussen de zoektocht in Bali en de belevenis van Joris, de man van Cita, die in Nederland is achtergebleven. Al snel wordt het je duidelijk dat deze twee mensen eigenlijk tegenpolen zijn van elkaar. Dit levert een interessante relatie op.

Door de afwisseling vlieg je door het boek heen. De hoofdstukken zijn relatief kort en vloeien goed in elkaar over. En toch mist dit boek naar mijn mening wat. Allereerst een stukje geloofwaardigheid. Ik kan me niet voorstellen dat als jouw kind vermist wordt, jij dan kiest om bijvoorbeeld een massage te boeken. Ook laat Cita zich compleet overrulen door de politie in Bali terwijl het hier gaat om haar bloedeigen dochter.

Daarnaast wordt er niet echt toegewerkt naar een clou. Ineens is dan die dader is beeld. Maar zonder verdere enige uitleg of bewijzen hebben we het hier maar mee te doen. Jammer, want enige  diepgang geeft een boek, naar mijn mening, het karakter.

Bali is een zomerboek die lekker is voor even tussendoor. Maar wanneer je houd van een spetterend plot, zou ik deze overslaan.

Bali

ISBN: 978940160880. Uitgeverij: Xander uitgevers. Verschijningsjaar: 2018. Aantal pagina’s: 290.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *