Recensie: Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Het was maar een grapje

Een grapje is iets persoonlijks soms. Niet iedereen vind jouw grapje net zo leuk als jij. En zeker niet wanneer dit openbaar wordt.

Een grapje moet kunnen, zeker wanneer hij tussen jou en je beste vriendin is. Maar wat als ineens iedereen de inhoud van jouw grapje kende? Ook de hoofdrolspelers? Wat is dit onbedoeld viraal gaat?

Het overkomt Essie. In een rebelse bui schrijft zij al haar gevoelens op in een mail. Een van de grote boosdoeners in dit verhaal is haar schoonmoeder, die doorgaans haar mening niet onder stoelen of banken stopt. Ze besluit de mail natuurlijk niet te versturen. Maar wanneer iemand anders dit voor haar doet, en wel naar haar complete maillijst, breekt de hel los. Essie verliest alles wat haar lief is. Haar baan, haar huis en haar partner.

Opgeven is geen optie

Essie gaat niet bij de pakken neer zitten. Ze gaat op zoek naar nieuwe woonruimte en een nieuwe baan. Maar dan komt ze erachter wie haar nieuwe baas is. Over ongeluk gesproken. Uitgerekend hij.

Mijns inziens zit er in deze roman van Jill Mansell een diepe boodschap. Alles gebeurd met een reden. Is het namelijk wel zo slecht dat die mail is verstuurd? Essie had anders niet in een te gek huis gewoond voor een lage huur. Oke, ze moet hier wat klusjes voor doen voor haar bejaarde huisgenoot Zillah. Maar Zillah blijkt een fantastische vrouw die het hart op de juiste plek heeft. Samen met Conor, haar andere huisgenoot, vervuld Zillah wensen van mensen die hun tijd uitzitten in een hospice. Dit aspect in het verhaal vult je hart met liefde en genegenheid.

En dan is er haar baas. Ja, in eerste instantie vindt ze hem een ongelooflijke zak. Door hem is ze alles kwijtgeraakt. Maar waarom krijgt ze het toch zo warm wanneer hij in de buurt is?

Veertig minuten later – geluk duurde nooit lang – ging de deur van de Red House open en kwam de aanstichter van alle kwaad binnenlopen.

Er volgt een verhaal vol humor. Essie wordt daadwerkelijk verliefd op de aanstichter van alle kwaad. En tot overmaat van ramp is hij ook nog eens bezet. Kan het nog slechter? Maar dan komt er een fout aan het licht die hun beide werelden op zijn kop zet en kansen biedt.

Tie the loose ends

In het begin van het verhaal is het nogal zoeken naar de verbindingen tussen de diverse personages. Echter, wanneer je steeds verder komt, lijkt er een geheel te zijn. Een geheel welke pas bij elkaar komt aan het einde van het verhaal. Alles gebeurd met een reden. Een schitterend en ontroerend einde bezegeld dit verhaal als een echte topper van Jill Mansell.

Door de kortere hoofdstukken leest het boek vlot weg. De afwisseling in de personages zorgt voor een nieuwsgierigheid die enkel bedwongen kan worden door verder te lezen.

Stuur me een berichtje is het ultieme zomerboek van 2018 en mag dan absoluut niet ontbreken in jouw vakantiekoffer. De combinatie van feelgood, humor en ontroering en is een uitstekende cocktail voor zwoele zomeravonden.

Stuur me een berichtje

ISBN: 9789024579709. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff. Oorspronkelijke titel: This could change everything. Vertaald door: Marja Borg. Verschijningsjaar: 2018. Aantal pagina’s: 377.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *