Recensie: Anders denken Anders voelen Anders doen – Sabine Hess

Korte inhoud

Sta jij op dit moment op een kruispunt in je leven? Wil jij graag de volgende stap zetten, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Zou je graag je hart volgen, maar vind je het lastig om de keuzes te maken die écht bij je passen omdat er zoveel dingen leuk zijn?

In dit praktische handboek voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling leer je hoe je met de 5 KIBA-steppingstones anders kunt denken, voelen en doen, waardoor jij een uitdrukking wordt van wie jij werkelijk bent. Stap voor stap ontdek je hoe je vanuit je hart en je intuïtie leeft en hoe je meer betekenis aan je leven geeft. Je gaat je angsten overwinnen en leert hoe je de stap zet om uit je comfortzone te treden, te zijn wie je werkelijk bent en het leven te leven dat jij wilt leven. Je maakt de sprong van weten naar doen.

Auteur

Sabine Hess heeft de afgelopen vijftien jaar al duizenden mensen persoonlijk en spiritueel begeleid als trainer, lifefcoach en ervaringsdeskundige. Het is haar kracht om verschillende stromingen en kennis met elkaar te verbinden en spiritualiteit te vertalen naar de dagelijkse praktijk. De door Sabine ontwikkelde KIBA-methode® gaat ervan uit dat je alles in je hebt om te zijn wie je werkelijk bent en nodigt je uit om je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld.

Mijn mening

Doorgaans lees ik niet veel zelf help boeken. Simpelweg omdat ik het niet echt wat voor mij vind. En dat terwijl ik wel erken van mezelf dat ik sommige dingen anders zou moeten doen, omdat mijn huidige methode niet werkt. Nadat ik benaderd werd om dit boek te recenseren heb ik enigszins getwijfeld. Ik weet dat dit soort boeken niet echt mijn ding zijn. Kan ik dit boek dan wel objectief en eerlijk lezen en beoordelen? Gezien mijn huidige privé situatie besloot ik er toch voor te gaan.

Al vrij snel worden er direct en tussen de regels door kritische vragen aan je gesteld. Wat wil je? Waarom doe je het niet? Wat houd je tegen? En ga zo maar door.

Wat voor mij snel duidelijk werd, is dat ik veel van mijn keuzes in mijn leven maak met mijn hoofd en niet met mijn hart. Ik kan tot in den treuren wikken en wegen wat het meest verstandigst is en dan ook die keuze maken. Maar voel ik me daar dan beter bij? En dan bedoel ik echt VOEL ik me daar beter bij, of voel ik me veiliger met een weloverwogen beslissing? Zijn dit vragen die ook op jou van toepassing zijn, dan is het wellicht een idee om je te verdiepen in de KIBA-methode van Sabine Hess. Aan de hand van vijf steppingstones, probeert zij jou inzicht te geven in hoe je anders kunt denken, voelen en doen, maar wel weer op een manier die bij jou past. Ze biedt praktische voorbeelden en geeft een duidelijke uitleg bij elke stap.

Ook maakt zij veel gebruikt van het spirituele kader. Dit is iets wat je moet liggen. In sommige aspecten hiervan kan ik mij wel vinden, hoewel anderen voor mij weer wat te zweverig zijn. Het mooie van het boek is dat het je niet zozeer wordt opgedrongen. Ja het staat er maar het is ook iets wat je ter kennisname kan aannemen, kan filteren of zelfs kan overslaan.

Ik ga niet zeggen dat ik door het lezen van dit boek een compleet ander mens ben geworden, maar het heeft mij wel stof tot nadenken gegeven om kritisch naar mezelf te kijken.

Anders denken Anders voelen Anders doen

ISBN: 9789460151774. Uitgeverij: Akasha. Verschijningsjaar: 2018. Aantal pagina’s: 287.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *