Recensie: I Look like shit today – Inspirerend, recht voor zijn raap en gewoon fun!

Been there, done that

We kennen ze allemaal wel, de daily struggles die het leven net even haar glans laten verliezen. Niet permanent, maar wel net even op het verkeerde moment waardoor het lijkt alsof je niets aan je leven hebt.  En echt, je bent niet de enige. Je moeder, vriendin, lerares van jouw zoontje op school en zelf de grootste influencers op social media dealen hiermee. Met “I look like shit today” geeft Xelly Cabau van Karsbergen tips, cheats, simpele tricks en handvaten om die daily struggles het hoofd te bieden.

I look like shit

Het blijft een pijnlijk moment, wanneer je ’s ochtends wakker wordt en erachter komt dat je niet zo lekker rustig hebt geslapen als Doornroosje. Die zelfs na jaren slapen er nog uit ziet om door een ringetje te halen. Nee, helaas , weer een illusie armer.  Wakker worden met de vouwen in je gezicht, je haar alle kanten op en donkere kringen onder je ogen waar zelfs een pandabeer jaloers op is. Wat nu?

Niet de juiste foundation kunnen vinden? Of help, mijn lippenstift wandelt steeds over mijn tanden heen. Door haar jarenlange ervaring op de cosmetica afdeling van de Bijenkorf komt Xelly to the resque. Met soms zeer eenvoudige tips waar je zelf nooit op was gekomen is het in een handomdraai gefixt.

Je hele make-upritueel is klaar, prachtig, al zeg je het zelf. Alleen nog even wat mascara. En ja hoor, je schiet uit. Drama!

I eat like shit

Het blijft een strijd: De eeuwige haar-liefde relatie tussen jou en eten. Elke dag starten we met goede moed. Vandaag ga ik netjes eten en ik hou me aan de afspraak die ik met mezelf heb gemaakt.

Heb ik de hele dag gezond gegeten, gaat het in de avond toch nog mis…

Wie kent hem niet? De late night snack. Een killer voor je voornemens en een dreun voor je geweten, want ja had je nou een afspraak of niet.

Door middel van herkenbare anekdotes en voorbeelden weet Xelly jou te stimuleren. En ja, niet alles werkt of is voor jou van toepassing maar door de hoeveelheid aan voorbeelden zit er altijd wel iets voor je bij. En ze herinnert je er ook aan: “Keep it simple”.

I feel like shit

En of dit nou komt door het feit dat je niet lekker in je vel zit of ontevreden ben over je uiterlijk, we kennen dit allemaal. En hier horen we vaak de keerzijde van socialmedia terugkomen. Ja, het is super leuk om al je vrienden en kennissen te kunnen volgen en te zien wat je ex allemaal uitspookt, maar tegelijkertijd is dit voor veel mensen een keiharde smack in the face. Want ja, die griet aan wie je een hekel had, damn zij ziet er goed uit. En die BN-er, hoe doet zij dat toch? Door middel van kleine tips kom je er gedurende het lezen achter dat je beter voelen bij jezelf begint. Straf jezelf niet zo hard. En tegelijkertijd, schouders eronder.

Dit boek mocht ik lezen als recensent voor het Bol.com Magazine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *